Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tråkiga beskedet om Madeleine och Chris – dokumentet visar

24 mar, 2024, 09:00 
Här är det trista beskedet om prinsessan Madeleine och Chris O'Neill, som blir tydligt i hovets papper.
Annons

2024 är året prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen väntas flytta hem till Sverige. Något närmare datum har dock inte offentliggjorts, och parets flådiga villa i Pinecrest är fortfarande ute till försäljning.

Nu finns det ett stort frågetecken kring Madeleine och Chris – när får vi se dem på svensk mark igen? Kikar man på hovets officiella dokument ser det mörkt ut.

Daniels & Estelles härliga dag • Kate utsatt för hackerattack • Kungens besked om ABBA: Inte hänt på 50 år – 3 kungliga snackisar från vecka 12!Brand logo
Daniels & Estelles härliga dag • Kate utsatt för hackerattack • Kungens besked om ABBA: Inte hänt på 50 år – 3 kungliga snackisar från vecka 12!

Det gör prinsessan Madeleine i Florida – när hon inte syns till

Det är inte många gånger på ett år som vi får se Madeleine på svensk mark. Av förklarliga skäl – resan från Miami till Stockholm är lång, och ingen pendling man gör lättvindigt.

Dessutom har hon inte samma roll i kungafamiljen som kronprinsessan Victoria. Madeleine är visserligen en del av kungahuset, men som mellanbarn har hon långt ifrån lika mycket ansvar.

Annons

Istället jobbar hon på med Childhood, som hon är vice hedersordförande av, och annat arbete i det tysta hemma i Florida. Då och då får vi ta del av det jobbet, på Madeleines Instagram och via hovet. Senast förra veckan berättade Madeleine om en lärorik dag ihop med Chilhood och Human Trafficking Front:

– Den här veckan fick jag möjlighet att följa med föräldrar från Miami Lakes Middle School och skolrådgivare från hela Miami Dade County för en utbildning om hur man kan förbättra barnsäkerheten på sociala medier och internet-plattformar, skrev Madeleine på Instagram.

Tidigare i år delade också hovet bilder från när Madeleine besökte Cape Canaveral i Florida, med anledning av den svenska astronauten Marcus Wandts rymdfärd.

Madeleine ligger alltså inte på latsidan bara för att vi inte ser henne!

Prinsessan Madeleine med Christer Fuglesang
Prinsessan Madeleine med Christer Fuglesang.Foto: Rymdstyrelsen

Hovets trista besked om Madeleine och Chris

Men åter till Sverige. Det är ju alltid lite extra festligt när Madeleine och Chris kommer hem. Vanligtvis är det somrarna som tillbringas här på Öland, och så firar Madeleine Victorias födelsedag. Om hon kan, kommer Madeleine också hem till Nobel, och till jul, eller om det är något annat hemma i Sverige som kräver hennes närvaro.

Hovet har en officiell kalender, där ett urval av familjens officiella arbete delas med allmänheten. I det dokumentet ser det mörkt ut på Madeleine och Chris-fronten. Deras namn finns nämligen inte inskrivna en enda gång hela fram till maj – snacka om tråkigt!

Foto: TTAnnons