Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tråkiga beskedet om Madeleine – är som man misstänkt

20 jan, 2024, 12:00 

En uppdatering om Madeleine och Chris i Florida.

Annons

Ett nytt år är här – vilket innebär att prinsessan Madeleines och Chris O'Neills flytt till Sverige närmar sig! Man kan lugnt säga att den är efterlängtad, flyttlasset skulle ju initialt gå i augusti förra året, men har skjutits upp.

Ännu har hovet inte meddelat när prinsessfamiljen bosätter sig i Stockholm, utan har nöjt sig med att säga att det sker 2024. Och på ämnet kommer nu ett trist besked.

Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”

Chris O'Neills drag för att säkra uppehållstillstånd – blev tysk

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort.

Ja, så sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen när det blev känt att flytten skjutits upp. Den topprenoverade våningen i Hovstallet får alltså vänta, och barnen gick ytterligare en termin i amerikansk skola.

Annons

Det har varit en hel del skriverier kring flytten och vilka käppar som kan ha satts i hjulen. Det Thorgren syftar på i citatet är den omdiskuterade frågan om Chris medborgarskap.

Eftersom han förlorat sitt EU-medborgarskap då Storbritannien gjorde sin brexit, undrade många hur Chris skulle få uppehållstillstånd i Sverige. Men det löste han genom att bli tysk! Chris var tidigare tysk medborgare, men förnyade inte det när Tyskland hindrade medborgare från att ha flera medborgarskap. Nu var det dock ypperligt tillfälle att bli tysk igen:

– Han ansökte om nytt pass via tyska ambassaden i Stockholm och fick nyligen, efter vederbörlig administration, ärendet beviljat, sa hovet till Expressen.

Hovstallet i Stockholm
Hovstallet väntar på kungliga gäster!

Trista beskedet från Florida – Madeleine och Chris hus inte sålt

Inte heller husförsäljningen är anledningen till den uppskjutna flytten. Men faktum är att den flådiga Florida-villan ännu inte är såld, än idag.

Annons

Villan i Pinecrest lades ut till försäljning i samband med att flytten hem annonserades i fjol, men plockades mystiskt ned. Kort därefter kom beskedet om att flytten inte äger rum enligt plan.

I början av november gav Madeleine och Chris det ett nytt försök, med en kraftig prissänkning – hela 3.8 miljoner kronor billigare än sist.

Ännu har ingen nappat. Villan ligger trist nog ännu kvar på mäklarens hemsida, till samma pris. Eftersom det inte finns något nytt datum på flytten hem är det inte särskilt förvånande – men förhoppningsvis hittar huset ett ny ägare snart. Det är trots allt 600 kvadratmeter stort med sex sovrum, åtta badrum, uppvärmd saltvattenpool och en separat barnflygel.

Foto: TT

Annons