Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Utspelet om Chris O'Neills beteende efter nya uppgifterna: "Han går aldrig..."

10 feb, 2024, 10:00 
Chris O’Neills beteende uppmärksammas utomlands.
Annons
Johan T Lindwall: Därför vägrar Chris att flytta till SverigeBrand logo
Johan T Lindwall: Därför vägrar Chris att flytta till Sverige

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har bott utomlands den större delen av deras relation. Med anledning av det har Madeleine få officiella uppdrag, men jobbar dagligen med World Childhood Foundation.

Nu har Madeleines situation och roll som utflyttad kunglighet blivit en het snackis utomlands. Och mitt i allt lyfts en annan person: maken Chris.

Prinsessan Madeleine hyllas utomlands – jämförs med Meghan Markle

I veckorna meddelade hovet nämligen att prinsessan Madeleine gjorde ett kungligt besök, hemma i Florida. Den svenske astronauten Marcus Wandt skulle skjutas upp i rymden, och Madeleine besökte Cape Canaveral inför rymdresan.

Besöket skulle visa sig bli en symbol för något mycket större. Det hela fick rejält med uppmärksamhet när det inflytelserika kontot Royal News Network, som drivs av Brittany Raymer, lyfte Madeleines besök. Hon hyllade det faktum att Madeleine, som ju helst håller sig utanför rampljuset, ställer upp och jobbar för kungahuset även i Florida när det behövs.

Annons

– Det har funnits flera olika svenska evenemang i Florida som hon har närvarat vid, som en kunglig ambassadör i sin omgivning, skriver Brittany.

Hon jämför också Madeleine och Chris situation med Meghan Markle och prins Harry, som det stormat rejält kring i Storbritannien efter att de lämnade kungahuset.

– Prinsessan Madeleine visar hur en kunglighet på deltid fortfarande kan representera sitt land, med rätt intentioner och lämplig respekt för institutionen. Harry och Meghan visade inte prov på detta, så de är ute i kylan.

Chris O'Neills beteende hyllas utomlands

Texten hyllades av inbitna fans, men det är inte bara Madeleine som får beröm för hur hon sköter livet och relationen till kungahuset trots att hon valt att leva mer privat.

Annons

Maken Chris O'Neill, som ju till och med tackade nej till prinstiteln, hyllas till skyarna på plattformen X. Man menar att han sköter sin roll som prinsessmake exemplariskt, och att han respekterar den svenska kungafamiljen trots att han själv inte är intresserad av att bli kunglig.

"Han älskar sin fru och respekterar hennes titlar och roll, men det har inte påverkat hans intresse för henne. Han älskar henne oavsett om hon är kunglighet" skriver en användare.

"Han dyker upp, han är respektfull, han är ordentligt klädd, han går aldrig över några gränser... Jag tycker att han är en stor tillgång för den svenska kungafamiljen." kommenterar en annan.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Chris stöttar alltid Madeleine, även om han helst håller sig utanför rampljuset.Pontus Höök / TT

Foto: TT

Annons