Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Väcker reaktioner: Prinsen gick på fest – trots pandemin

25 mar, 2021, 19:00 
Drottning Silvia Prins Charles Hertiginnan Camilla Prins Carl Philip
Ska en medlem av en kungafamilj verkligen gå på middag med 45 andra – mitt under pandemin?
Annons
Coronaviruset: Så har det slagit mot kungahusen – drabbade och dödaBrand logo
Coronaviruset: Så har det slagit mot kungahusen – drabbade och döda

Svenska kungafamiljen har inte rest utomlands sedan pandemin började, och inte deltagit i några middagar. Men prins Charles och hans fru Camilla har valt ett annat spår.

De har precis avverkat sin andra utlandsresa, och i går kväll satte de på sig lackskorna respektive galablåsan och gick på festmiddag hemma hos Greklands president Katerina Sakellaropoulou och hennes partner Pavlos, i sällskap med 45 andra gäster.

Prins Charles Hertiginnan Camilla Parker Bowles Aten Grekland Middag
Detta var deras andra utlandsresa under pandemin – i november var de på uppdrag i Tyskland i två dagar.

Camilla gled in klädd i en himmelsblå klänning med guldbroderier från sin favoritdesigner Anna Valentine. Det matchande munskyddet i guldlamé satt dock inte på hela tiden, det åkte av när det var dags att äta.

Annons
Hertiginnan Camilla Munskydd Middag Aten Bankett
Camilla visar att det numera finns munskydd även för aftonbruk.

Kritikstorm mot prins Charles och Camilla

Platsen var huvudstaden Aten, och Charles och Camilla var utsända av den brittiska regeringen, ett officiellt tvådagarsuppdrag för att fira Greklands 200 år som självständig stat.

Prins Charles middag Grekland officiellt besök
Prins Charles vid banketten i Aten i går kväll. Både han och Camilla är vaccinerade mot covid-19.

Domen hemma i Storbritannien blev dock ändå hård på sina håll, och det tog inte lång tid för kritikstormen att bryta ut i sociala medier:

Annons

”Skamligt. Detta är inte rätt tid för utlandsresor #COVID19 #lockdown” skrev någon. ”Kunde Grekland inte vänta? Så fel på så många nivåer. Detta kunde de ha gjort på distans.”

Och en annan skrev:

”Jag gillar Charles och Camilla, men jag fattar inte varför de tackade ja till den här resan. Även om det är arbetsrelaterat så borde den framtida kungen och hans fru hållas skyddade från coronaviruset. Han har ju dessutom redan haft covid en gång!”

Sådana protester biter dock inte på prins Charles. Han gjorde sitt jobb och i talet vid middagen hyllade han både de brittisk-grekiska relationerna och den roll som Grekland haft i hans egen familj: I sommar är det jämnt hundra år sedan hans pappa prins Philip kom till världen på ett köksbord i det kungliga palatset på Korfu.

Prins Charles Hertiginnan Camilla Parker Bowles Grekland Middag Statsflyg Kritik
Hårda kommentar om Charles och Camillas utlandsbesök. Till och från Aten reste de dock i avskildhet, ombord på drottning Elizabeths statsplan.

Foto: TT.

Annons