Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken: Får inte komma på prinsessans bröllop – efter årslånga vänskapen

08 feb, 2024, 17:00 
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Märtha Louise
I sommar ska prinsessan säga ”ja” till sin kärlek – men en speciell person är inte bjuden till bröllopet. Nu berättar prinsessvännen sanningen.
Annons
Agneta Sjödins avslöjande om festen med Sofia och Carl PhilipBrand logo
Agneta Sjödins avslöjande om festen med Sofia och Carl Philip

Det är inte varje dag en prinsessa gifter sig men varje gång det sker blir det av förklarliga skäl stor uppståndelse. Och snart är det dags igen.

Den 31:a augusti är planen att prinsessan Märtha Louise ska få sin Durek Verrett efter att ha varit ett par i fem år och förlovade i två.

På bröllopet kommer vi naturligtvis se många kungligheter, men en prinsessvän kommer lysa med sin frånvaro: Svenska tv-profilen Agneta Sjödin.

Så känner svenska kändisen prinsessan

Agneta och Märtha Louise har känt varandra länge och på sociala medier har det blivit tydligt att de verkligen klickar. Så här såg det till exempel ut 2019, då prinsessan var i Sverige:

Bakgrunden till mötet var att Märtha Louise släppt boken "Sensitiva barn" och Agneta, som själv skrivit böcker på ämnet, såg till att vara på plats för att träffa prinsessan.

Annons

Kemin fanns där direkt. Som Agneta skrev på Instagram efter träffen:

"Vackra prinsessan Märtha Louise – så varm och närvarande! Det kändes väldigt fint att få träffa henne och prata om högkänslighet".

Sedan dess har Märtha Louise gästat Agnetas podcast "Så in i själen" två gånger. Senast i fjol var hon med i ett avsnitt där vännerna pratade om ett gemensamt favoritämne, andlighet.

Här berättade Märtha Louise om hur hur hon tänker att hennes andliga förmåga tar sig uttryck:

– Om du har en skada i skuldran kan jag få ont i min skuldra och fatta att det är där smärtan sitter.

Så Agneta och prinsessan har mycket gemensamt och tycks hylla varandra varje chans de får. Men bröllopet i sommar kommer Agneta inte närvara på.

Annons

Kändiskvinnan inte bjuden till bröllopet

Det berättar Agneta när Svensk Damtidning träffar henne inför premiären av Kanal 5/Discovery+-programmet "Älskar, älskar inte" som hon leder i år.

När vi frågar henne om relationen med prinsessan Märtha Louise säger hon med ett leende:

– Vi är ju lika flummiga.

Vad har ni för typ av relation?

– Vi har setts vid en par tillfällen och följer varandra på Instagram. Jag fick en inbjudan till ett event som var nu i februari, hon gör tröjor med en tjejkompis, då var jag lite så "ska jag dra över och sova en natt där?" För jag tyckte det var så kul att jag fick inbjudan till eventet. Men nej, det är inte så att vi hörs. Men jag tror att vi ändå gillar varandra, för när vi ses så är det väldigt glatt och avspänt.

Så du har inte fått en inbjudan till bröllopet i sommar?

– Nej, jag visste inte ens att det var i sommar! Vi är ju inte nära vänner. Jag tror att hon har betydligt fler nära vänner kan jag säga. Men om vi stöter ihop så skulle vi stanna och prata.

Foto: TT

Annons