Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria flyr efter jobbiga tiden – här njuter hon av egentid på gömstället

19 mar, 2023, 16:00 

Nu kommer det fram. Victoria lämnade Haga för att få lite egentid.

Annons

Det har inte ens gått tre månader på det nya året, men kronprinsessan Victoria har haft det hektiskt. Både på jobbfronten, och privat, har hon haft mycket att stå i.

Men även en kronprinsessa måste vila upp sig ibland. Nu kommer det fram att kronprinsessan tog med sig familjen för ett litet tag sedan och lämnade Haga Slott.

Kungen & Silvia på kärlekssemester • Daniel bryter tystnaden • Efter bråket: Flyttar till USA – 3 kungliga snackisar från vecka 11Brand logo
Kungen & Silvia på kärlekssemester • Daniel bryter tystnaden • Efter bråket: Flyttar till USA – 3 kungliga snackisar från vecka 11

Kronprinsessan Victorias hektiska år

Det var ingen ro och ingen vila efter att det nya året hade ringts in för Victoria. Förutom att schemat som vanligt var fyllt till bredden med möten och offentliga uppdrag, märktes det direkt att det är ett alldeles särskilt år.

Annons

Kungen firar 50 år på tronen, och redan den 20 januari var det dags för Sverigemiddag på slottet.

Redan innan dess blev påfrestningen däremot stor för kungafamiljen, inte minst Victoria. Ynka dagar in i januari kom kungen med ett uttalande i dokumentärserien Sveriges sista kungar som skapade uppståndelse. Han menade att det var fel att ändra lagstiftningen som gjorde att prins Carl Philip aldrig blev kung.

Den krisen lade de bakom sig, och den som vanligt tunga arbetsbelastningen fortsatte som vanligt.

Sedan vankades ett besök till Australien och Nya Zeeland för kronprinsessparet. Hektiska dagar där det gällde att visa sig från sin bästa sida. Mitt under besöket, tvärs över jordklotet kom beskedet att kungen ska hjärtopereras.

– Det är väl tyvärr sånt som i bland behöver ske. Men personligen känner jag mig väldigt trygg med att pappa kommer att vara i goda händer, sa Victoria när hon nåddes av beskedet 13 000 kilometer bort.

Annons

Här njuter Victoria av egentid på hemliga gömstället

Väl hemma igen var det dags för kungens hjärtoperation, och allt gick vägen. Den följdes naturligtvis av en återhämtningsperiod, och Victoria ryckte in som statschef. Hon jobbade på för fullt.

I mars var det äntligen dags för sportlov, och för Victoria och Daniel som har småbarn är det givetvis en populär vecka. Men frågan var ju om Victoria kunde klämma in lite efterlängtad familjetid? Det kungliga schemat ekade tomt, men det kom ingen bild eller annat som vittnade om att hon äntligen fått koppla av.

Men nu har Svensk Dam nåtts av uppgifter att hela familjen flydde till deras egna lilla gömställe – huset i Storlien. Här har kungafamiljen spenderat sina vintrar sedan de var små, och är en riktig oas. De kan vara sig själva, och ingen stör kronprinsessan när hon bara vill vara med sina barn och make.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i skidkläder
Här ser vi Victoria och Daniel njuta av en skidsemester på Storlien 2009.
Annons
Hela kungafamiljen samlade på skidor i Storlien
Hela familjen 1997!
Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia tittar på varandra och ler i skidor
Mor och dotter njuter av solskenet 1994.
Annons

Foto: TT

Annons