Kronprinsessan Victoria och prins Daniels kärlekshistoria – allt om relationen fram till idag

12 sep, 2022, 09:40 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniels kärlekshistoria – så träffades dem

Så träffade kronprinsessan sin prins Daniel. Kronprinsessparet har känt varandra sedan 2001 och gifte sig 2010.

Annons
Victoria & Daniel: lyckliga i alla sina dagar!
Victoria & Daniel: lyckliga i alla sina dagar!

Hur träffades Victoria och Daniel?

Prins Daniel lärde känna kronprinsessan Victoria 2000. Victoria besökte gymmet "Master training" med en kompis. Prinsessan Madeleine hade tipsat om lyxgymmet på Regeringsgatan.

Där arbetade prins Daniel som också ägde gymmet. Prins Daniel kom att bli Victorias personliga tränare. De påbörjade en vänskapsrelation som sen ledde till kärlek.

Redo för en nostalgichock?

Kronprinsessan Victoria hade sin första dejt med Daniel den 9 november 2000 på en Britney Spears-konsert i Globen.

Var det kärlek vid första ögonkastet?

–Det kanske inte sa klick, det gjorde det inte, säger kronprinsessan när paret möter pressen strax efter deras förlovning.

Hon fortsätter:

Recept.se Nyhetsbrev

– Daniel och jag hade en väldigt fin och välgrundad vänskap. Vi var väldigt nära vänner innan.

Annons

Var det självklart att det skulle bli prins Daniel?

Det var inte alldeles självklart att Victoria och Daniel skulle hålla ihop och gifta sig till slut. Kungen ska inte ha haft superhöga förhoppningar på förhållandet i början. Han var skeptiskt till att prins Daniel skulle klara av uppdraget som den framtida drottningens prins, enligt Johan T Lindwall.

Hur gick det till när kronprinsessparet förlovade sig?

Den 24 februari 2009 förlovade de sig. Det kunde ske efter en del formella ting som behövs innan den här typen av kungliga förlovningar offentliggörs.

Klockan 13.00 den 22 februari 2009 höll kungen konselj på slottet tillsammans med regeringen. Det är vid konseljen som kungen informerar om förlovningen. Enligt uppgifter besökte statsminister Fredrik Reinfeldt Drottningholm under söndagskvällen den 22 februari. Han stannade en timme innan han reste tillbaka in till stan i snöovädret. Enligt svensk lag måste både kungen och regeringen godkänna kronprinsessans blivande make.

Annons

Var gifte sig kronprinsessan Victoria och prins Daniel?

Det stod till slut klart att vigseln skulle ske i Storkyrkan i Stockholm den 19 juni 2010. Det är samma kyrka som kung Carl Gustaf och drottning Silvia gifte sig i 1976.

Har Victoria och Daniel skilt sig?

Tidigt 2022 skakades hovet om av en kraftig storm av ryktesspridning. Skilsmässorykten och otrohetsanklagelser fullständigt frodade online på sajter.

Det kom till en punkt då hovet själva valde att göra ett officiellt uttalande. Något som mycket sällan sker när ryktesspridning om kungahuset är igång.

Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund.", skriver hovet på Instagram som är undertecknat kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Annons

Var bor kronprinsessan Victoria och prins Daniel?

I samband med kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings förlovning blev det klart att kronprinsessparet skulle flytta in i Haga slott efter bröllopet. De hade tidigare bott i Sjöholmen på Drottningholm. De bor på Haga slott tillsammans med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar.

Hur många barn har kronprinsessan Victoria och prins Daniel?

Kronprinsessparet har två barn tillsammans. Prinsessan Estelle föddes 2012 och hennes lillebror prins Oscar föddes 2016.

Har Victoria och Daniel hund?

Ja, det stämmer. Kronprinsessparet har skaffat sig en cavapoo vid namn Rio till familjen. En cavapoo är en blandning av en pudel och en cavalier king charles spaniel. Ett val som blev lite kritiserat till en början.

Prins Daniel tycker säkerligen mycket om familjens hund, men det är inte hans favorithundras. Hade han fått välja skulle han valt en labrador men på grund av hans allergi kunde familjen inte skaffa en labrador.

Foto: TT

Annons