Victorias avslöjande om Oscar, 6 – framtidsplanerna för lillprinsen: "Spännande"

Victorias avslöjande om Oscar, 6 – framtidsplanerna för lillprinsen: "Spännande"

När Svensk Dam träffade kronprinsessan Victoria i Australien berättade hon om framtidsplanerna för barnen hemma på Haga.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har precis avslutat sin barnfria resa i Australien och Nya Zeeland – men de har hållit Estelle och Oscar uppdaterade om allt de varit med om.

Stilsäkra Victoria – här är alla hennes Australien-outfits!
0:49

Efter reklamen: Stilsäkra Victoria – här är alla hennes Australien-outfits!

(0:49)

Slå på ljud
Avslöjar

Victoria och Daniel indragna i storbråk i Australien – elaka orden läckte ut

Kronprinsessan Victorias avslöjande om Estelle och Oscar

När Svensk Dam träffade Victoria under besöket i Australien berättar hon och Daniel gärna skulle vilja ta med barnen nästa gång de åker till landet.

– Vi har en stor önskan och förhoppning om att kunna visa dem Australien och göra resan tillsammans. Jag tror att de flesta svenskar har någon avlägsen önskan om att någon gång få besöka Australien.

Om tanken på att ta med Estelle och Oscar nästa gång säger kronprinsessan:

– Det vore fantastiskt spännande, de har hört så mycket om Australien.

Tidigare under dagen sa kronprinsessan att barnen är avundsjuka på resan, och att de har frågat om de får följa med nästa gång.

Hon sa också att barnen var avundsjuka på “allting som vi berättar för dem om”.

Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Oscar

Vem vet, nästa gång kanske barnen följer med!

Bernard Rubsamen / dana press

Sanningen bakom Victorias unika klänning – designern berättar själv!

Kronprinsessparets fullspäckade schema i Australien

Kronprinsessparet har hunnit med mycket under sin resa till södra halvklotet. Bara på onsdagen hann Victoria och Daniel med sex aktiviteter.

Morgonen började 8.30 vid ett gruvseminarium i en konferenslokal på ett hotell i centrala Sydney där svenska och australiska företag var representerade.

Australiens assisterande handelsminister Tim Ayres var på plats och gav ett anförande till publiken om vad näringslivet i Australien och Sveriga har att lära av varandra. Även Sveriges bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forsell tog till orda.

Kronprinsessan och Prins Daniel satt längst fram, omgivna av Sveriges ambassadör till Australien Pontus Melander och Jan Larsson, vd för Business Sweden.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Resan bjöd på ett fullspäckat program.

Jonas Ekströmer/TT

Nya bilden på Victoria – har blivit stora snackisen!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels upptäckt på resan

Efter en stunds mingel under en kaffepaus åkte kronprinsessparet vidare till Sydneys operahus där de gick en rundtur och fick lära sig om operahusets historia – bland annat att en del av kaklet som den ikoniska byggnaden är gjord av var designat i Sverige.

Sedan blev det en båttur i Sydney Harbour mot örlagsbasen HMAS Kuttabul. Där gick kronprinsessparet en rundtur och åt sedan lunch i mässen.

Vid 13.45 var det dags att besöka Sydneys botaniska trädgård, där kronprinsessparet fick lära sig om olika unika växter som finns i Australien. De blev upplysta om hur den svenske botanikern Daniel Solander studerade australiska växter under ett besök 1770 till området som senare skulle bli Sydney.

Mardrömsbeskedet tusentals mil från Haga – Victoria och Daniel informerade

Presenten till kronprinsessan Victoria

Efter trädgården bar det av till sjukhuset Saint Vincent’s Hospital där Victoria och Daniel, enligt hovet, lärde sig om cancervård och onkologi.

Vid 16-tiden anlände kronprinsessparet till en park i östra Sydney där de träffade två spelare från australiska damlandslaget och lagets tränare, svensken Tony Gustavsson. Ambassadör Melander överlämnade två svenska landslagströjor och Gustavsson gav kronprinsessparet varsin australisk tröja.

Kvällen avslutades med en mottagning för svenskar i Australien på Contemporary Art Museum, Sydney.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Lite mer packning i väskan hem!

Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT