Victorias lycka: Glädjebeskedet till bästa vännen – efter jätteskandalen

02 jan, 2023, 07:00 

Nu kan Victoria och väninnorna pusta ut – vi nås av glädjande nyheter!

Annons
Victoria och Madeleines bästa vänner – rikast i Sverige
Victoria och Madeleines bästa vänner – rikast i Sverige

Sofia och Märta Schörling är inte bara Sveriges mest välbärgade systrar, de är också goda vänner till prinsess-systrarna prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria.

Men för två år sedan skakades umgängeskretsen om av skandaluppgifter gällande systrarna Schörlings imperium – och nu har vindarna vänt.

Victoria och Madeleines vänner indragna i stor skandal

Det är inte bara Sofia och Märta som är vänner till kungafamiljen. Mannen bakom familjens enorma tillgångar, Melker Schörling och frun Kerstin är goda vänner med kungaparet.

Vankas det kunglig fest, eller tillställning av privat karaktär är paret Schörling självklart inbjuda. Den starka vänskapen fortsatte en generation ned, och nu tillhör Märta och Sofia den exklusiva krets som prinsessorna har runt sig.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Anders Högberg och Sofia Schörlings bröllop
När Anders Högberg och Sofia Schörling gifte sig 2005 var Victoria på plats – och med sig hade hon för första gången Daniel.

Det är därför klart att Victoria och Madeleine blev oroliga när Expressen 2020 publicerade ett avslöjande om systrarna Schörlings affärer: företaget AKK, där de var storägare, hade köpt palmolja från illegala odlingar i Indonesien.

Annons

Ett agerande som ju får förödande konsekvenser för miljön, eftersom regnskog bränns ner.

– Vi delar inte uppfattningen om miljöförstörande verksamhet. Tvärtom har AAK sedan länge ett mycket starkt fokus på hållbarhetsfrågor. För detaljfrågor hänvisar vi till AAKs ledning, skrev systrarna i en kommentar till Expressen.

Glädjebeskedet till Victorias nära vän efter krisen

Det är såklart aldrig kul för societén när sådant här sker, och inte minst är det kommer så nära prinsessorna som det här.

Men nu nås vännerna och systrarna av ett glädjebesked. När Expressen publicerar en sammanställning av de som tjänat mest pengar 2021 hamnar fokus återigen på familjen Schörling, men denna gång är det positivt.

Mest av alla tjänade faktiskt just Märta Schörling Andreen, med en svinlande summa på 1,7 miljarder kronor!

Kronprinsessan Victoria och Märta Schörling på Louise Gottliebs bröllop
När gemensamma vännen "Lussan" Gottlieb gifte sig var såklart Märta och Victoria på plats.

Det är inte den enda med kunglig koppling som finns på listan. På topp 20 platserna finns det bara tre kvinnor – varav en är H&M-arvtagaren Lottie Tham. Lotties barn tillhör också kungabarnens innersta krets.

Ett kompisgäng det inte går någon nöd på, alltså!

Foto: TT

Annons