Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Daniels beslut för barnen – efter alla år

06 mar, 2022, 18:00 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog ett beslut, efter den tuffa tiden som varit.

Annons
Tillbakablick: Estelles första kungliga uppdrag!Brand logo
Tillbakablick: Estelles första kungliga uppdrag!

På söndagen kunde Svensk Dam avslöja att kronprinsessan Victoria och prins Daniel lämnade Stockholm under sportlovsveckan – för att äntligen få lite kvalitetstid med familjen.

Kronprinsessparet tog med prinsessan Estelle och prins Oscar till Kungafamiljens sportstuga i Storlien, Jämtland, i början av veckan och har varit där sedan dess.

Här har hela familjen kunnat njuta av soliga dagar i skidbacken och säkerligen mysiga kvällar i stugan.

Prinsessan Estelle och prins Oscar
Så underbart med sportlov!

Victorias och Daniels beslut för barnen – efter alla år

Faktum är att det har gått flera år sedan kronprinsessfamiljen besökte stugan. Detta beror förstås på pandemin som har satt käppar i hjulet för många resor.

Annons

Inför sportlovet 2021 förklarade hovets informationschef Margareta Thorgren hur kungafamiljen resonerade:

– De kungliga sportlovsfamiljerna kommer inte att åka till fjällen i år. Det är givetvis med tanke på det allvarliga pandemiläget. Kronprinsessan och hennes familj kommer att tillbringa sportlovet på hemmaplan, sa hon då.

– Men den vinter och den snö som vi har nu i hela landet har ju gett stora möjligheter att bedriva vintersport där man bor, och det gäller förstås också för kronprinsessfamiljen.

Men i år var det alltså äntligen möjligt för Victorias och Daniels familj att åka iväg till stugan, som ligger hela kungafamiljen varmt om hjärtat. Kungen ärvde den nämligen från sina föräldrar som fick den i bröllopsgåva.

Victoria och Daniel lämnade stan – efter tuffa tiden

Det måste ha varit underbart för Victoria och Daniel att komma bort ett tag, efter de tuffa veckorna som varit.

I slutet av februari fick paret nog av den ryktesspridning som pågick, att de gick ut och dementerade skilsmässoryktena på Instagram.

Annons

"Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund", skrev paret då.

Annons