Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Williams märkliga kommentar om Kate – som varit borta i månader

15 mar, 2024, 17:00 
Louise Wibergh Lenti
Prins William bryter nu tystnaden efter skandalen med Kate – på ett oväntat och lite märkligt sätt.
Annons
5 märkliga detaljer i Kates manipulerade familjebildBrand logo
5 märkliga detaljer i Kates manipulerade familjebild

Rubrikerna och spekulationerna fortsätter att hagla över det brittiska kungahuset och prinsessan Kate.

Nu bryter prins William tystnaden efter den senaste veckans skandaler.

Den talande tystnaden

Kate har varit borta från sina offentliga uppdrag sedan i mitten av januari då hon genomgick en omfattande magoperation. Sedan dess har hon hållits gömd från allmänheten vilket legat till grund för en drös ryktesspridningar om hur det egentligen står till med prinsessans hälsa.

Samtidigt som Kate lades in på sjukhus fick vi veta att kung Charles också befann sig på sjukhus för att undersöka sin förstorade prostata. När man upptäckte att kungen hade cancer valde man att helt transparent dela det direkt med offentligheten. Charles mötte pressen vid flera tillfällen och vinkade betryggande till kamerorna.

Kung Charles, drottning Camilla
Charles och Camilla vinkar till pressen, bara dagar efter att kungen påbörjat sin cancerbehandling.Stephen Lock / i-Images

Kate har däremot lyst med sin frånvaro.

Kontrasten mellan transparensen gällande Charles och hemlighetsmakeriet med Kate blev ett stort skavsår för det brittiska folket – och världen i stort. Rykten började spridas och en spansk journalist hävdade att prinsessan inte synts till för att hon legat i koma sedan operationen. Detta var däremot något som hovet dementerade direkt och och menade var "löjeväckande" uppgifter.

Annons

Kate vill enligt hovet bara få läka ifred.

Trots det har drevet och spekulationerna fortsatt. Häromdagen gick den brittiske komikern John Oliver så långt att han skämtade om att prinsessan skulle kunna vara död.

Bilderna på Kate förvirrar

Ju längre ryktena sprids desto törstigare blir den nyfikna allmänheten att få se tydliga livstecken från Kate.

Det finns hittills bara tre tillfällen som vi sett henne sedan den stora operationen. Först i en bil med sin mamma, sedan i den omtalade morsdagsbilden som visade sig vara manipulerad och slutligen nu för några dagar sedan i en bil med William.

Samtliga bilder har analyserats med lupp och i jakten på svar har det bara uppstått ännu fler frågor. Är det ens Kate på bilderna?

Efter att prinsessan erkänt att hon varit den som manipulerat morsdagsbilden var det många som förväntade sig ett uttalande av prins William vid hans nästkommande offentliga uppdrag.

Till allmänhetens stora besvikelse nämndes aldrig Kate och hennes Photoshop-skandal.

"William mobbar sin egen fru"

När prins William besöker ett ungdomscenter under torsdagen nämner han äntligen sin fru – men på ett annat sätt än vad många väntade sig, rapporterar The Sun.

Han sitter i ett kök och dekorerar kakor tillsammans med ungdomarna varpå hans glasyr inte riktigt blir som han tänkt sig.

– Det här är inte så imponerande. Min fru är den konstnärliga av oss, säger William skämtsamt.

Prins William, mars 2024
Prins William drar eventuellt ett oväntat skämt om Kate medan han dekorerar sina kakor.Frank Augstein

Många har nu börjat spekulera om kommentaren är en blinkning till den omtalade Photoshop-skandalen och att William då ska göra sig rolig på sin frus bekostnad.

– Wow, han mobbar sin egen fru nu, skriver bland annat en användare på X.

Foto: TT

Annons