Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Anders Wallensten försvann helt – nya bilden får alla att tappa hakan

Anders Wallensten

Foto: TT
Statsepidemiologen blev känd över en natt och lämnade plötsligt allt – nu förvånar han alla med sin nya bild.
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla
0:46

Efter reklamen: 5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

(0:46)

Slå på ljud

De långa och påfrestande corona-åren kom inte med mycket gott, men det odlade ett och annat kändisskap. Från att ha jobbat framför datorn i det dolda – till att pryda löpsedlarna över en natt. Ja, så såg det ut för statsepidemiologerna Anders Tegnell och Anders Wallensten.

Medan Tegnell i månader dök upp på de dagliga presskonferenserna så drog sig Anders Wallensten undan, och det har varit tyst från hans sida.

Men nu chockar han alla med en ny bild, där han är helt oigenkännlig.

Sanningen om Ulf Kristerssons dolda sjukdom – hustrun Birgittas stöd

Därför försvann Anders Wallensten

Att yrket statsepidemiolog skulle göra Wallensten lika het som valfri tv-kändis hade han nog inte kunnat föreställa sig, ens i sin vildaste fantasi. I vilken tidning som än slogs upp, eller presskonferens som ekade från rutan så stod han där, och uppdaterade oroade svenskar om pandemiläget.

– Det är en smått bisarr situation för någon som är van att jobba på ett kontor, sa han i en intervju med Dagens Nyheter i maj 2020.

Anders Wallensten på en presskonferens

Så här var vi vana att se Anders.

BYRMO CAROLINA/Aftonbladet

Men det var inte bara hans enorma kunskap och pedagogiska stil som fick tittarna att slå på presskonferenserna dagarna i ända. På sociala medier fick han smeknamnet "Smittskyddsbae", som en hyllning till hans utseende – och han blev till och med uppmärksammad internationellt.

Lagom till hösten 2020 försvann han plötsligt från Tegnells sida. Han berättade att den hektiska tiden fick honom att känna sig "manglad".

Anders Wallensten och Anders Tegnell på en presskonferens i mars 2020

Coronaåret 2020:s stora superkändisar – Anders Wallensten och Anders Tegnell

Fredrik Persson/TT

Avgår som partiledare – så blir Annie Lööfs nya liv

Magdalena Anderssons oväntade passion med maken: ”Hoppas verkligen”

Nya bilden på Anders Wallensten efter frånvaron

Vintern samma år, när han dragit sig undan, släppte han boken Hälsogåtan. Anders drog även igång en podcast med samma namn, där han gästades av olika personer som diskuterade hälsa och välmående.

Han har sedan hans sorti ur rampljuset då och då vågat sig fram igen. I våras gästade han Malou efter tio, men annars är det på boksamtal och dylikt man ska hålla koll på om man saknar Anders Wallenstam.

På sin Instagram delar han med sig av ljusglimtar av sitt liv, och han visar bland annat upp att han varit på en skrivarresa i Paris – en ny bok att hålla koll på alltså!

Men det var en specifik bild som väckte rejält med uppmärksamhet. Ander Wallenstam laddade upp ett foto på honom som ung, med en The cure-inspirerad frisyr som fick alla följare att fullständigt tappa hakan!

Så här lät det i kommentarsfältet:

"JAG DÖR! Anders!"

"Nämen alltså!"

"Wow! På riktigt alltså!"

"Oj, snygg som f-n. Fast ännu snyggare nu!"

Foto: TT