Anna Brolins markering i direktsändning – skandalbråket efter bilderna i TV4

31 aug, 2022, 11:30 
AvIbraheem Alsalman

Oerhörda skandalscener!

Annons
Här är profilerna i "Efter fem"
Här är profilerna i "Efter fem"

Det blev en rafflande Stockholmsderby under söndagen när AIK spelade 2-2 mot Hammarby på Friends arena i Solna.

Men eftersnacket har handlat om allt annat än själva fotbollsmatchen.

För i slutminuterna utbröt ett stort bråk mellan lagens supportrar. Bilder och klipp som sprids på sociala medier visar hur ett gäng supportrar springer över till andra sidan för att börja slåss. Kaoset eskalerade sedan när vissa började kasta föremål som stolar mot varandra.

– Nu tas filmerna i beslag av polisen och det kommer startas polisutredningar om två våldsamma upplopp. Även brott mot ordningslagen med fyrverkerier och bengaler och så, säger AIK:s säkerhetschef Henrik Koch som var rejält besviken och arg på det som hade hänt.

Annons

Polisen meddelade samma kväll att 97 personer hade frihetsberövats av polisen och utredning har påbörjats.

Thomas Willbachers attack på Robert Laul

Händelsen har uppmärksammats stort och i måndagens Efter Fem i TV4 gästade Thomas Wilbacher och Robert Laul programmet för att debattera. Willbacher försvarade våldet och menade att det ingår i fotboll. Han utvecklade sedan sina tankar och sa:

– Alla som var där igår (söndag) tyckte att det var en fem +++++-kväll. Inramningen var magiskt, säger Thomas Willbacher.

– Det är väldigt tragiskt och Thomas är en tung röst i debatten. Han skulle kunna vara en del av lösningen men han gör sig en del av problemet, kontrar krönikören och journalisten på GP, Robert Laul.

Debatten fortsatte sedan och programledaren Anna Brolin markerade flera gånger gentemot Willbacher. Hon menade om det verkligen är fotboll när man tar till våld.

På Twitter fortsatte Thomas Willbacher bråket. Poddprofilen la ett inlägg där han går hårt åt Robert Laul och kallar honom för en lögnare. Hittills har Laul inte svarat på attacken.

Annons