Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anna Lindmarker lämnade kanalen efter 26 år – nu avslöjar hon: "Portad på TV4"

19 maj, 2024, 14:30 
Anna Lindmarkers besked efter det plötsliga avhoppet.
Annons

Det var i november förra året som nyhetsankaret Anna Lindmarker kom med chockbeskedet: hon lämnar TV4 efter hela 26 år.

– Jag ska ha söndagsmiddagar med mina barn tills de tröttnar på mig. Jag ska umgås med mina hundar. Jag ska kanske bli Youtuber, sa hon om det nya livet till TV4.

Nu kommer Anna Lindmarker med ett nytt besked om framtiden i rutan – och berättar att hon är portad på TV4.

Därför slutar Anna Lindmarker på TV4 efter 26 årBrand logo
Därför slutar Anna Lindmarker på TV4 efter 26 år

Anna Lindmarkers chock – när hon tvingades lämna TV4

Anna Lindmarker hade inte själv planerat att lämna jobbet och vännerna på kanalen inom en snar framtid. Men likt många andra företag kände TV4 av effekterna av rådande lågkonjuktur, och erbjöd enligt Journalisten ett tiotal anställda en variant av ett avgångsvederlag.

Annons

Anna var en av dem som fick erbjudandet, och som också valde att tacka ja. Något som inte alls var självklart – först tänkte hon "aldrig i livet", men funderade på det en omgång till.

– Jag ändrade mig och tänkte ”men vad tusan, jag är ganska sliten”. Jag har haft några jobbiga år. Det här är en möjlighet att få jobba med andra saker. Så nu känns det... jättesorgligt att lämna redaktionsmiljön, men vännerna har jag ju kvar.

Anna Lindmarker
Anna Lindmarker.Eero Hannukainen/TT

Anna Lindmarker är portad på TV4

Vid årsskiftet gjorde Anna sin sista sändning, och har sedan dess bland annat dragit igång serien "The bookclub" på YouTube med ett gäng kända vänninor.

Annons

I en ny intervju med Aftonbladet berättar Anna hur hon ser på framtiden i rutan. Hon berättar att hon nyligen skaffat valp för att inte jobba på ett tag, men konstaterar att det trillat in jobberbjudanden:

– Ja, ganska omgående, men jag tackade nej och sedan hoppas jag att jag kanske kan hoppa in någonstans till hösten och ta några pass här och där, säger hon till tidningen.

Men i TV4 kan vi inte väntas se henne på ett tag. Anna berättar nämligen att hon är portad.

– Däremot är jag portad på TV4 i två år eller så länge Telia äger det. Men tiden går ju ganska fort.

Hon utvecklar det inte vidare, men det beror förmodligen på det avgångsvederlag hon skrivit under, som hindrar henne från att få en anställning där igen inom två år.

Foto: TV4/TTAnnons