Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Antikrundan-profilen berättar om cancerbeskedet: "Som blixt från klar himmel"

04 feb, 2022, 07:00 

Nu öppnar tv-profilen upp om cancerbeskedet som "kom som en blixt från klar himmel".

Annons
Skådisarna som medverkat i Ica-reklamenBrand logo
Skådisarna som medverkat i Ica-reklamen

Leksaksexperten Peter Pluntky, 80, var en del av tittarfavoriten "Antikrundan" i SVT mellan åren 1989-2012. Han var med andra ord med i den allra första säsongen av programmet.

SVT menade att Peter fick sparken efter att ha varit med i en reklamfilm för ett elektronikföretag. Enligt Peter själv var det inte alls så det gick till.

– Det blev en total missuppfattning. Jag sa till producenten att om ni inte skärper upp det här programmet så skiter jag i det, säger han till Aftonbladet.

– Sedan fick jag erbjudande att göra någon liten löjlig reklamfilm och det sammanföll med det här för då hade jag redan sagt upp mig. Men SVT hävdade att jag hade fått sparken, men det fick jag faktiskt inte. Jag hade redan slutat en månad innan.

Annons

Antikrundan-profilen Peter Pluntky berättar om cancerbeskedet

Peter berättar för Aftonbladet att hans liv tog en vändning i somras. Då fick han nämligen ett cancerbesked, som skakade om hela hans värld.

– Det var ingen höjdare, det kom som blixt från en klar himmel, säger Peter.

Han förklarar att det var när han blev undersökt för gulsot som läkarna upptäckte att han hade drabbats av bukspottskörtelcancer. Nu ska cancern lyckligtvis vara bortopererad, berättar han.

– Jag ska enligt uppgift vara hel nu, men friskförklarad blir man inte i första taget. Risken finns alltid att man kan torska på ett återfall, det vet man aldrig.

Så mår Peter Pluntky idag: "Skitbra"

Men Peter är vid gott mod idag, och motionerar ofta och mycket.

– Det är naturens gång, vi kommer alla att lägga näbben i vädret. Men jag springer min halvmil i veckan och cyklar, säger han till Aftonbladet.

När han får frågan om hur han mår idag svarar Peter:

– Jag mår skitbra. Nu ska jag ge mig ut och springa en halvmil.

Annons