Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bästa vännen Bettan har hjälpt Lotta Engberg dölja hemligheten – trista beslutet

07 nov, 2023, 20:47 

Nu är Lotta Engbergs hemlighet ute. Och en som hjälpt henne hålla den hemlig är bästa vännen Elisabeth Andreassen.

Annons

Lotta Engberg och Elisabeth "Bettan" Andreassen är kollegor, och nära vänner. Och vad är en vän till för, om inte att hålla hemligheter i tryggt förvar.

Det är precis vad Bettan har gjort för Lottas skull. Nu kommer allt fram.

Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

Lotta Engbergs hemlighet ute – som bästa vännen hjälpt dölja

I vinter ska Bettan och Lotta bege sig ut på julturné ihop, och gästade av den anledningen Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon. Då passade Jenny givetvis på att fråga om Lotta på Liseberg, och det faktum att programmet läggs ned efter hela 20 år.

Hon frågar Bettan om hon varit nere i Göteborg och kollat någon gång, varpå Bettan råkar avslöja att hon faktiskt vetat om att Lotta planerat att hoppa av – långt innan alla andra:

Annons

– I somras var det så trist, för jag tappade rösten när jag skulle ned. Jag skulle ned två gånger, och var tvungen att ställa in två gånger. Det var så synd, svarar Bettan då.

– Jag tänkte att… *host* det kanske var sista gången. Jag visste väl lite mer än andra.

Lotta Engberg och Elisabeth Bettan Andreassen i Nyhetsmorgon

Lotta Engbergs känslor efter avhoppet från Lotta på Liseberg

Det får både Lotta och Bettan att brista ut i ett skratt, och det innebär också att Lotta någonstans visste att hon stod på den där scenen för sista gången i somras.

I Nyhetsmorgon berättar Lotta om känslorna efter det vemodiga beslutet:

Annons

– På vintern har man inte tänkt så mycket på Lotta på Liseberg, och nu är det vinter, alltså tänker man inte så mycket på det. Det kan vara så att när våren börjar närma sig börjar det kännas lite tomt.

– Jag fyller 61 år nu, jag ska försöka lite grann dämpa ner.

I samband med att hon meddelade att hon hoppar av programmet, sa hon att hon vill tillbringa mer tid med barnbarnen under somrarna.

– Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden, sa hon då.

Foto: TT

Annons