Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bert Karlssons totalsågning av årets Mello: "Värdelösa "

26 feb, 2022, 12:00 
AvIndra Nordemar

Bert Karlsson är inte imponerad av artisternas insats i Melodifestivalen.

Annons
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 4!Brand logo
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 4!

Tv-profil, skivbolagsdirektör, nöjesentreprenör, programledare, före detta politiker, och mycket därtill kan Bert Karlsson titulera sig som.

Under sina 76 år i jordelivet har han hunnit testa på en hel del, och hans breda erfarenheter har lett till att han har ett och annat att säga till om.

I en ny intervju med Svensk Damtidning berättar han vad han tycker om årets upplaga av Melodifestivalen – och det är inte positivt.

Bert Karlsson – en åsiktsmaskin: "Ifrågasätter allting"

Bert är känd för att inte hålla igen med sina åsikter. På sociala medier delar han öppet med sig av sina tankar, dessutom har han en Youtube-kanal, Berts värld, där han frekvent lägger upp videor med funderingar kring aktuella händelser.

Annons

– Jag ifrågasätter allting. Jag tar det inte rakt av. Mina föräldrar var precis tvärtom. De var rädda för prästen, de var rädda för alla auktoriteter. Och jag är precis tvärtom. Jag vägrar acceptera det, har Bert tidigare sagt i en intervju med P4 Extra.

Just nu är det Mello som är på tapeten, och hittills menar Bert att det är få av de som hittills tävlat som varit hyfsade.

– Bagge kommer vinna tror jag. Han konkurrerar bara med en och det är Anna Bergendahl. Men det är svaga melodier över huvud taget, säger han till Svensk Dam.

– Det är inga låtar som man kommer ihåg.

Bert Karlsson om Mello: "Totalt värdelösa låtar"

De som hamnar på botten är melloveteranerna Linda Bengtzing och Shirley Clamp. Trots att Linda ställt upp åtta gånger och Shirley sju lyckas de inte imponera på Bert.

– Totalt värdelösa låtar.

– Det är synd att dem förstör melodifestivalen. Det kan inte kallas melofestival längre. Det är inga melodier.

Annons

Däremot menar han att Oscar Zia har axlat rollen som programledare på bäste sätt, till och med så pass han enligt Bert kanske borde fundera på ändra riktning i karriären.

– Oscar har skött sig bra. Han är bättre på detta än som artist.

Foto: TT, Instagram / bertwilliskarlsson

Annons