Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Birgitta Eds förändring på bara några år – det har hänt

16 dec, 2023, 11:00 
Statsministerhustrun Birgitta Ed har genomgått flera förändringar under de senaste åren. Detta har hänt.
Annons

Hon är präst, statsministerhustru och trebarnsmamma – ja, Birgitta Ed har många strängar på sin lyra. På bara några år har hon dessutom gått från att vara relativt okänd till att festa med kungafamiljen och träffa statschefer från runt om i världen.

Samtidigt har hon genomgått flera förändringar. Här är hela resan!

Bildextra: Här prästvigs Birgitta Ed – stora förändringen i familjenBrand logo
Bildextra: Här prästvigs Birgitta Ed – stora förändringen i familjen

Birgitta Eds stora livsförändring – så har åren varit

Den 18 oktober i fjol tog Birgittas Eds liv en drastisk svängning – maken Ulf Kristersson, som hon stöttat i alla år i kulisserna, blev statsminister. Och med det kom ett uppdrag som Sveriges "first lady". Birgitta har tagit det på största allvar, och finns alltid vid Ulfs sida. Något som tagits emot väl i Moderata kretsar, enligt en

Annons

– Jag tror alla ser väldigt positivt på det. Att hon klivit fram på det här sättet, säger en moderat företrädare till Expressen.

Mitt i omställningen kom nästa milstolpe. På ett privat plan är det säkerligen den största förändringen i Birgittas liv, som hände i början av detta år.

Då slog hennes drömmar in, och efter sju år av studier vigdes hon till präst i Strängnäs Domkyrka. Sedan dess ser vi aldrig Birgitta utan sin prästkrage, oavsett om det är Nobelmiddag eller filmpremiär.

Birgitta Ed under Melinda Jacobs och E-Types bröllop
I september gifte sig statsministerparets goda vänner Melinda Jacobs och E-Type i Vadstena kyrka. Birgitta Ed fick äran att viga makarna!
Annons

Birgitta Ed om stödet från Ulf Kristersson efter beslutet

Dessutom har Birgitta experimenterat med sitt yttre. Förra året slopade hon den karaktäristiska pannluggen och blonda pagen, och rockar numer istället en kort och tuff pixie cut.

Birgitta Ed och Ulf Kristersson på filmpremiär
Snygg look, Birgitta!

I början av året berättade Birgitta också att hon gjort en viktnedgångsoperation och gått ned 40 kilo.

– Jag har gjort en gastric sleeve-operation. Jag har gått ned över 40 kilo och mår verkligen jättebra. Det var ett beslut att vara rädd om mig själv. Den första delen av min resa var insidan och att jobba med det jag tycker är viktigt, säger Birgitta Ed till Aftonbladet.

Självklart fick hon stöd av maken Ulf:

– Hela familjen har varit stöttande. Första halvåret var tufft, jag ska inte säga att det var lätt för det var det inte. Vår familj är roade av att laga mat och vi umgås i köket.

Foto: TT

Annons