Björn Ferry avslöjar snusket med André Pops i Vinterstudion

Yvette Hermundstad, Andre Pops och Björn Ferry

TT

Nu avslöjar SVT-profilen Björn Ferry snusket i Vinterstudion.

Stora lögnen i Nyhetsmorgon avslöjad! Hör TV4-profilen Anders Pihlblad om fusket
0:55

Efter reklamen: Stora lögnen i Nyhetsmorgon avslöjad! Hör TV4-profilen Anders Pihlblad om fusket

(0:55)

Slå på ljud

Vinterstudion är ett av SVT:s mest populära program. Miljoner svenskar sitter bänkade fram tv-rutorna under helgerna för att se Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson slåss om pallplatserna under skidskytte-tävlingarna.

Populära André Pops och Yvette Hermundstad leder programmet, men under förra året kom chockbeskedet att den sistnämnda säger upp sig från SVT för att börja jobba med Vinterstudion som frilans.

– Min intention med att jobba som frilans var att fortsätta sända ”Vinterstudion” under säsongen då det snöar. Och för att utöver de fem månaderna på året ha möjligheten att göra andra saker, som jag också vill göra och som ger en massa energi. Som andra program och saker som utvecklar mig och ger mig energi. Vilket jag tycker leder till att jag just har ännu mer att ge när jag kommer in i vintern, sa Yvette då.

Ferry avslöjar snusket med Pops bakom kulisserna

Men trots beskedet har inte tittarna märkt av någon större förändring kring programledarens roll i Vinterstudion. Björn Ferry är bland annat som vanligt ett stående inslag i sändningarna. Den tidigare OS-guldmedaljören kommenterar skidskytte och fungerar även som expert i studion.

Nu avslöjar Ferry flera detaljer bakom kulisserna. I Fördomspodden berättar den tidigare skidskytten om relationen till Andre Pops.

– Han är lite hemlig, Pops. Han är sjukt trevlig och bra, men man är lite nyfiken.. man har aldrig träffat honom berusad eller så. Jag vet inte om han gillar kontroll eller om han bara är så. Jag försöker luska lite grann, säger Ferry och ger exempel.

– Man frågar ”hur är bärsäsongen i år?”, det brukar vi prata om i Norrland, men det fattar han inte. Man frågar: ”Tycker du att det är roligt med pruttljud?” och så får man svaret ”Nja, kanske barnen lite grann”. Men ibland kryper det fram, han kanske tycker att det är lite roligt ändå, berättar Ferry i Fördomspodden.

Ferry menar att att fis kan leva upp stämningen bland sina kolleger.

– Så är det mest troligt. Men av erfarenhet genom hela livet så har jag haft den här pajasgrejen, man är den som släpper den första fisen, eller gör det där som är lite över gränsen, då brukar folk slappna av och helt plötsligt öppnar de upp sig. De tänker ”här kan jag inte göra bort mig, för den där mannen har redan gjort det”.

LÄS MER: Skandalerna, bråket och kaoset i Nyhetsmorgon

LÄS MER: Kärlekskarusellen i societeten – alla har varit med alla

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan