Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskogs dotter – så ser hon ut idag!

Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus och Linda Ulvaeus

Hon har världsberömda föräldrar och har även själv valt ett liv i rampljuset. Linda Ulvaeus är lik både mamma Agnetha Fältskog och pappa Björn Ulvaeus!
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
Slå på ljud

Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog träffades på 60-talet när de skulle sjunga duett i TV. Björn blev kär direkt.

Jag vet inte om hon blev det, men jag blev ju det, har Björn tidigare sagt till Dagens Nyheter.

Det skulle visa sig att kärleken var besvarad. 1971 gifte sig paret. Tre år senare, samtidigt som ABBA:s första skiva kom, föddes parets dotter Linda.

Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus och Linda Ulvaeus

Linda Ulvaeus fick mycket uppmärksamhet redan som nyfödd!

Linda skulle komma att gå i sina föräldrars fotspår, även om hon inte blivit riktigt lika känd. Idag är hon 48 år gammal och kan ibland synas i TV-rutan!

Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskogs relation idag

Björn och Agnetha bestämde sig för att gå skilda vägar 1979. Då hade paret även fått en son, Christian, och det blev för mycket att kombinera karriären med familjelivet.

LÄS MER: Abba-Björn avslöjar: Så var äktenskapet med Agnetha

Även om Björn och Agnetha inte längre är gifta har de fortfarande en fin relation. Varje nyårsafton pratar de i telefon.

– Agnetha är en vän och någon som jag en gång älskade och som jag har två fantastiska barn med, sa Björn i programmet "Julhyllning till Abba" 2017.

Björn Ulvaeus, Linda Ulvaeus och Agnetha Fältskog,

Christian, som idag är 43 år, har valt att hålla en låg profil. Storasyster Linda går mer i sina föräldrars fotsteg. Hon jobbar som skådespelerska!

Linda Ulvaeus – mamma och pappa upp i dagen

Linda Ulvaeus var senast aktuell med en roll i filmen "Quick" som kom ut 2019. Filmen handlar om Thomas Quick och ABBA-dottern spelade chefpsykologen Birgitta Ståhle.

Linda Ulvaeus

Även om Linda valt ett yrke i rampljuset föredrar hon att vara så anonym som möjligt. Genom åren har hon ställt upp i ett fåtal intervjuer.

– Min största dröm när jag var liten var att få vara en helt normal människa, en person som inte alla hade förutfattade meningar om, sa Linda till Expressen 2009.

– Alla har ju tankar om hur man är och hur allt varit och så är man ändå så otroligt normal själv, man är ju bara människa.

Linda Ulvaeus

Linda har även varit med i ett avsnitt av SVT-serien "Playa del Sol" och gjort en av rösterna till den svenska översättningen av "The Lego Movie".

Foto: TT

LÄS MER: Björn Ulvaeus ord om Agnetha: ”Hon ville verkligen inte”

LÄS MER: Sanningen om Agnethas och Björn Ulvaeus skilsmässa – orden avslöjar

LÄS MER: Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – gav besked till nya frun