Bluffen i Nyhetsmorgon – hör programledaren avslöja fusket som tittarna inte känner till

Fusket i Nyhetsmorgon – Anders Philblad avslöjar sanningen

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges mest populära tv-format. Men nu avslöjar programledaren Anders Philblad en okänd detalj om programmet.

Stora lögnen i Nyhetsmorgon avslöjad! Hör TV4-profilen Anders Pihlblad om fusket
Slå på ljud

Nyhetsmorgon är ett program som håller många svenskar sällskap om mornarna. De populära programledarna, som Jenny Alversjö, Steffo Törnquist och Jenny Alversjö, ger tittarna de senaste in- och utrikesnyheterna och de bjuder även in kända, och okända, gäster till studion. Programmet hade premiär år 1992 och många tittarna känner nog att de kan allt om tv-format, vid det här laget.

Men i en ny intervju med Anders Philiblad i podden Tv-fabriken, som är en av Nyhetsmorgons stora profiler, berättar han att allting inte riktigt är som det verkar. Allting är nämligen inte live, vilket nu många tror som sitter hemma i tv-soffan.

Podden leds av Fredrik Ralstrand och han frågar Anders om arbetet med Sveriges största morgonshow.

Anders Philblad TV4 Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon är en otroligt lång sändning. Hur är formkurvan under de där fyra timmarna? När peaker du och när är du på botten?

– Just när man gör sitt intro så kan jag känna: "Oj, jag skulle ha sjungit upp mig lite". Annars är man igång hela tiden, dricker energidryck ibland och kaffe ibland. Väldigt mycket kaffe.

Det är ju väldigt bra och passande att det är reklamavbrott under en så lång sändning.

– Jag förstår inte hur man kan leda program utan reklamavbrott. Helt hopplöst. När man sitter med på någon tv-sändning utan reklam, i SVT eller något, så är det jättekonstigt.

Är allt live?

– Det mesta är live. På vardagarna, när man ska puffa för nyhetssändningen, det spelar vi ibland in. För att få lite andrum. Men på helgerna är allt live – om det inte är någon inspelad intervju. Det kan ju vara inspelat för att någon pratar ett annat språk. Alla kan faktiskt inte engelska. Det får man inte glömma bort.

LÄS MER: Melania Trumps skilsmässoplan: Så mycket får hon

LÄS MER: Lasse Berghagens avslöjande om Lill-Babs ändrade allt för Malin

LÄS MER: Storbråket efter miljonuppgörelsen om Ica-Stig: "Utpressning"

Foto: TT, TV4