Carola Häggkvist i kamp med dottern Zoe – efter tragiska beskedet

Carola Häggkvist och Zoe

Carola Häggkvist och dottern Zoe har tvingats kämpa med en stor sorg.
Slå på ljud

Carola Häggkvist var med om något livsomvälvande 2012. Det var då hon reste ner till Sydafrika för att hämta hem sin adoptivdotter, Zoe.

– Det här är lika stort som att föda ett biologiskt barn. Det var samma känsla som när jag och Amadeus lämnade BB, sa Carola till Aftonbladet när adoptionen var genomförd.

Carola Häggkvist och dottern Zoe – här är deras relation

Nu har Zoe hunnit bli tolv år gammal. Hon och Carola har en varm och underbar relation, vilket syns tydligt när de dyker upp på bild tillsammans. Familjekärleken verkligen strålar ut från mamma och dotter – och ingen kan titta på fotona utan att bli berörd.

Men för Carola var Zoes ankomst i hennes liv inte bara sprudlande glädje, utan också en prövning. Zoe var tre år gammal när hon träffade Carola, vilket innebar att hon hade hunnit skapa sig en bild av sin nya mamma.

– Det var så stort och nästan overkligt. Hennes lycka, hennes förväntan, hon LYSTE den här lilla tjejen, har Carola berättat för Mama.

– Samtidigt var jag nervös, jag ville ju vara allt det där hon hade längtat efter. Man kunde känna hur luften var fylld av förväntan, från oss båda två.

"Jag har två mammor"

Man ska också ha i åtanke att Zoe bär på en stor tragedi i sitt förflutna. Hennes biologiska mamma gick bort, innan hon fick komma till Sverige och Carola.

Carola uppmuntrar Zoe att minnas sin biologiska mamma. Så här skrev hon i ett inlägg från 2019.

"Zoe sa till mig idag med stor tillförsikt när vi satt i bilen; -Vet du mamma? Jag har två mammor! En i himlen som födde mig och så du, som födde mig i ditt hjärta. (Jag brukar säga det till henne, att hon föddes i mitt hjärta.) Jag höll andan någon sekund och nickade stilla och sa: -Ja min flicka, precis så är det. Du kunde inte ha mer rätt. Och jag tror att din fina mag-mamma som födde dig är nog glad över att vi har varandra sa jag. -Det tror jag med, sa Zoe", skrev Carola då.

LÄS MER: Babben Larssons liv med nya kärleken: "Största lyckokänslan"

LÄS MER: Julvärdarnas okända tragedier: "Slutade fira jul"

LÄS MER: Kungliga älskarinnorna träder fram – avslöjar allt

LÄS MER: Mona Tumbas kärlekskamp: ”Jag förlät Sven för otroheten”