Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charlotte Kalla i bottenlös sorg – farfar Bengt död: ”Föll från en balkong”

26 aug, 2023, 10:40 
Vendela Lönnqvist
Charlotte Kalla talar ut om sorgen.
Charlotte Kalla talar ut om sorgen.
Charlotte Kalla berättar nu om hennes farfars plötsliga död.
Annons
Nya bilderna visar: Victorias & kungens drag efter hårda kritikenBrand logo
Nya bilderna visar: Victorias & kungens drag efter hårda kritiken

Den 15 juli i år föddes skidikonen Charlotte Kallas första barn tillsammans med Fredrik Karström – en liten son som kom att döpas till Kjell Alvin Karström Kalla.

Då gick Charlotte Kalla ut med barnbeskedet

"Vi är glada, förväntansfulla och lyckliga även om det fortfarande känns väldigt overkligt! Ett steg i taget mot något otroligt efterlängtat, en dröm jag längtat efter att få uppleva! Jag har mått bra hela tiden och det känns speciellt att få dela den här hemlisen med er redan nu!", skrev Charlotte i inlägget på Instagram.

Här gör Victoria comeback – på skidor!Brand logo
Här gör Victoria comeback – på skidor!

Charlotte Kallas farfar död

Även om livet har verkat vara på topp för skidåkerskan, inträffade en tragedi för familjen Kalla för en dryg vecka sedan.

Annons

Charlottes pappa Per-Erik Kalla berättar för tidningen NSD att Bengt Kalla, Charlottes farfar, avlidit på akutavdelningen i Överkalix.

Han blev 86 år gammal.

Så avled Charlotte Kallas farfar

Till tidningen berättar Per-Erik att Bengt föll från en balkong och fördes till Sunderby sjukhus. Väl på plats avled han till följd av skadorna.

Dödsfallet beskriver Charlottes pappa som "omtumlande", eftersom Bengt trots till ålder var pigg och hade planer på att delta i älgjakten i höst.

– Jag och sambon var och hälsade på honom lördagen innan olyckan, då mådde han bra. Vi pratade om att han skulle ta upp morötterna och potatisen när han kom hem, säger han.

Charlotte Kalla om farfars död

För Charlotte har dödsbeskedet tagit extra hårt, eftersom Bengt var den som introducerade henne till skidspåret.

"Faffa var den som tog med mig ut i skidspåret och visade den världen, alltid med ett outtömligt engagemang. Han följde mig under hela karriären och var min största supporter. Jag är så oerhört tacksam över allt jag fått uppleva tillsammans med Faffa, från start till mål", skriver hon i en kommentar till Expressen.

Annons