Claes Elfsbergs stora bråk med SVT – innan kvällens avsnitt av På Spåret

Claes Elfsbergs stora bråk med SVT – innan kvällens avsnitt av På Spåret

Claes Elfsberg, aktuell i På Spåret, har haft en konflikt med SVT.
5 skandaler i "På spåret"!
Slå på ljud

Claes Elfsberg och Magdalena Forsberg tog hem På spåret förra säsongen. De besegrade radioprofilerna Louise Epstein och Thomas Nordegren i en rafflande final inför miljonpublik.

I kväll gör Claes och Magdalena sin första match i jakten på att försvara titeln. De ställs mot Agnes Wold och Christer Lundberg, två debutanter i programmet.

På Spåret 2021: Claes Elfsbergs bråk med SVT

För Claes måste det dock vara en märkligt tudelad känsla att figurera i SVT igen. Han har ju haft en konflikt med sin tidigare arbetsgivare, som ratade honom som nyhetsankare när han fyllde 67.

– Jag fick ju sparken från Sveriges Television. De ville ju inte ha med mig att göra längre då jag blev för gammal, säger Claes Elfsberg i podcasten TV-fabriken.

Ett hårt besked från Claes, som hade jobbat på Rapport ända sedan 1970-talet. Han gjorde bland annat den legendariska intervjun med kungen och drottning Silvia när paret var nyförlovade.

"Inte nöjd med hur det slutade"

I en intervju med Expressen pratade Claes om att han såg det som ett systemfel, detta att han stoppades från att jobba vidare.

– Jag är inte nöjd med hur det slutade – men nu är ju inte SVT ensamma med att ha sådana här principer. Dock så tycker jag väldigt illa om det. Jag tycker att hela det svenska systemet på arbetsmarknaden har blivit fel. Det kanske var rätt när det infördes, men i dag fungerar arbetsmarknaden på ett annat sätt, säger Claes i intervjun.

– Att vi då har ett system som gör att man inte får jobba med det som man lärt sig – och i stället drabbas av nåt slags jävla yrkesförbud. Det vänder jag mig emot.

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i "Fanny och Alexander"

LÄS MER: Folkkära julvärdarna som försvann ur rutan – det gör de idag

LÄS MER: Lars Lerin berättar – julen han var nära att förlora allt

LÄS MER: Babben Larssons liv med nya kärleken: "Största lyckokänslan"