Ebba Buschs beslut för barnen – tre år efter skilsmässan från Niklas

28 feb, 2023, 12:30 

Nu berättar KD-ledaren om insikten efter en tid ensam med barnen.

Annons

För Ebba Busch går karriären som tåget. Kristdemokraternas partiledare blev efter valet i fjol både energi- och näringsminister och vice statsminister.

5 saker du inte visste om Ebba Busch
5 saker du inte visste om Ebba Busch

En minst sagt hektiskt tillvaro, men visst lyckas Ebba bolla jobb och privatliv. Men nu öppnar hon upp om motgångarna.

Så träffades Ebba Busch och ex-maken Niklas

Innan Ebba Busch och fotbollsspelaren tillika exmaken Niklas Thor separerade 2019 fick paret två barn, Birger och Elise. De sa "ja" till varandra 2013, och kilade alltså stadigt i dryga sex år innan de gick skilda vägar.

Recept.se Nyhetsbrev

Men paret träffades redan i ung ålder, däremot var det inte frågan om några omedelbara gnistor. Niklas lämnade också hemstaden för att satsa på fotbollen, och började ett idrottsgymnasium i Norrköping.

Annons

Ett gäng år senare, 2009, stötte de på varandra igen.

– Jag spanade in Niklas på ett kafé i Uppsala och gick fram på ren impuls och sa: ”Niklas Thor, det var länge sen!” Vi började prata och slutade inte förrän fiket stängde, har hon berättat för Amelia.

Ebba Busch på läktaren under hennes make Niklas Thors fotbollsmatch med sonen Birger i famnen
Ebba satt gärna på läktaren när Niklas spelade. Här med sonen Birger.

Ebba Buschs egna ord om barnen efter uppbrottet

På sin Instagram har Ebba visat upp att ex-makarna trots uppbrottet har bibehållit en god relation. Dessutom var han med när Ebba gästade Malou möter i somras, vilket var deras första gemensamma intervju efter skilsmässan 2019.

Härligt att ha en så fin relation till sitt ex, och Ebba och Niklas visar att det faktiskt kan funka bra med det kluriga konceptet "co-parenting". Men inte ens för Ebba, som är van att ha flera järn i elden, är det helt utan ansträngning.

Annons

Instagram berättar hon om familjens sportlov i skidbacken.

"Sportlov och jobb i kombo. Oklart vad orken skulle räcka till. Men jag lyckades bedöma båda mina och barnens energidepåer rätt så vi fick några dagar på annan ort. Bara vi tre i lilla familjen och då gäller det att vara team samtidigt som ju barnen är just barn så det finns ingen annan att muttra på om man bommat något."

I kommentarsfältet får hon stöttning av folk som ser hennes hårda arbete.

"Du är beundransvärd som kan kombinera jobb och familjeliv 🤗🌷lycka till nästa vecka 🇸🇪" Hyllar en följare.

Foto: TT

Annons