Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Ernst Kirchsteigers hemliga liv med hustrun Ulla – det tittarna inte vet

15 dec, 2021, 13:00 
AvIndra Nordemar
Ernst Kirchsteiger har ett dolt liv bortom tv-rutan som många inte känner till.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Ernst Kirchsteiger slog igenom stort när han dök upp i rutan som inredare och hemmafixare i Sommartorpet, där han gav tittarna tips och trix. Sedan dess har hans härliga mysfarbror-charm verkligen gått hem i tv-sofforna och numera är han en av Sveriges mest folkkära tv-profiler.

Nu är Jul med Ernst i full gång där han sprider julstämning och förbereder för ett exemplariskt julfirande. Men det många inte vet om Ernst är hans liv bakom kulisserna.

Han är nämligen lyckligt gift sedan över 40 år tillbaka. Och den som håller hans hjärta kärt är hustrun Ulla.

Ernst och Ulla Kirchsteigers dolda liv

De träffades redan i gymnasiet och har hållit ihop sedan dess. Och de är lika förälskade nu som då. Men kärlekslivet håller Ernst dolt. Varför? Jo, Ulla är nämligen inte den som gillar att stå i centrum, till skillnad från sin make.

På senare tid har deras liv skilt sig drastiskt, även om det alltid gör det. Ulla är sjuksköterska och har fått arbeta hårdare än någonsin på grund av pandemin. Medan Ernst som är medieperson blivit tvungen till att jobba mindre på grund av flera inställda program.

Men när de båda får ledig tid ihop, skiljer sig inte deras liv mycket från det liv som Ernst visar upp i rutan.

Annons

– Vi håller på med saker. Stora eller små saker. Jag är i trädgården väldigt mycket, jag lagar mycket mat och rätt vad det är så är de svarta vinbären mogna och då kokar vi sylt och marmelad. Så har vi alltid gjort, även innan jag började med tv, har Ernst tidigare sagt till Expressen.

Ernst Kirchsteigers kärleksförklaring till hustrun Ulla

När Ernst i fjol var med i Skavlan berättade han sina starka känslor han känner för sin kära fru, och det är något han gärna visar henne genom fina gester.

– Vi hittade, för några år sen på Österlen i Skåne, en sten som är formad som ett hjärta. Den kallar vi för våran kärlekssten, berättar Ernst Kirchsteiger i programmet.

– Eftersom vi är förälskade min fru och jag så brukar jag... vet ni vad jag gör, när jag åker hemifrån och ska sova borta, då smugglar jag ner den här stenen i hennes säng. Jag vet att jag inte ska ligga vid hennes sida, så när hon drar av täcket så ligger stenen där, och så blir hon glad.

Foto: TT

Annons