Lill-Babs okända dotter träder fram – avslöjar otäcka kollapsen ingen visste om

Lill-Babs okända dotter träder fram – avslöjar otäcka kollapsen ingen visste om

Lill-Babs okända dotter, Monica Svensson, träder fram och berättar om livskrisen som varade i flera år.

Vännen Mona Tumba om Lill-Babs sista tid
Slå på ljud

Barbro "Lill-Babs" Svensson var en av våra mest folkkära och framstående artister genom tiderna, men hon var också en mamma – till inte bara två som många kanske tror, utan tre döttrar.

Programledaren Kristin Kaspersen och skådespelaren Malin Berghagen gick i sin mammas fotspår och valde ett liv i rampljuset. Men den äldsta i syskonskaran, Monica Svensson, 64, har i alla år stått i skuggan av sina berömda småsystrar.

Okända dottern om Lill-Babs: "Min bästa vän"

Lill-Babs var bara 16 år när hon fick Monica, och att bli mamma i så ung ålder blev en avgörande händelse som kom att forma hennes liv.

Den inte alltför stora ålderskillnaden gjorde även att Monica och Lill-Babs skapade ett alldeles särskilt band till varandra.

– När hon dog förlorade jag inte bara min mamma utan också min bästa vän. Men jag pratar fortfarande med henne varje dag och känner också av hennes närvaro.

Lill-Babs med sina tre döttrar, 2008.

Charles Hammarsten/TT

När Lill-Babs blev sjuk gick allt väldigt fort. Hon drabbades av en elakartad cancer och bara veckor efter att hon blev inlagd somnade hon in.

Den 3 april på väg till sjukhemmet fick Monica det tragiska samtalet från sin lillasyster Kristin. När hon kom fram fanns Lill-Babs inte kvar i livet.

– Mamma såg ut precis som om hon låg och sov. Det fanns ingenting i hennes ansikte som avslöjade hennes sjukdom. Hon var lika brunbränd och vacker som hon varit en vecka tidigare. Det är jätteskönt att få bära med sig det sista minnet av henne.

Lill-Babs dotters dolda liv – kollapsade och försvann i flera år

Lill-Babs död har tagit hårt på Monica. Men livskrisen kom flera år tidigare. För tio år sedan gick hon in i en utmattningsdepression. Monica hade flera jobb och arbetade för mycket, samtidigt som hon ignorerade varningssignalerna.

– En dag gick det inte längre. Jag kollapsade och var borta från arbetslivet helt i tre-fyra år. Med tiden har jag tvingats acceptera att jag aldrig kommer att bli fullt återställd. Numera jobbar jag halvtid och är pensionär den övriga tiden.

Foto: TT

LÄS MER: Lill-Babs okända dotter – splittringen med Kristin och Malin: "Det är självvalt"

LÄS MER: Sanningen om Lasse Berghagen och hustrun Eva – träffades under äktenskapet med Lill-Babs

LÄS MER: Stora lögnen om Filip Lamprechts och Peg Parneviks relation – höll allt hemligt