Felix Herngren om separationen från hustrun Clara Herngren: "Orkade inte med bråken"

Felix Herngren och Clara Herngren

Felix Herngren och hustrun Clara har haft en turbulent relation – nu berättar Felix sanningen.
Slå på ljud

Felix Herngren, 54 och Clara Herngren, 48, är inte bara lyckligt gifta – de är också kollegor. Clara är själv manusförfattare och har varit med och skapat tv-serien Bonusfamiljen.

Men deras kärlekssaga hade ett jobbigt första kapitel. När de träffades var båda i relationer och hade varsin ettåring hemma.

– Det blev jättejobbigt för min exfru och Claras fästman, säger Felix i en ny intervju med Aftonbladet.

Felix Herngren om separationen från hustrun Clara Herngren

Felix Herngren och hustrun Clara Herngren

Felix Herngren och hustrun Clara Herngren levde isär ett tag.

Och Clara plågades av tvivel. Det gick så långt att paret separerade.

– Ja, det gjorde vi faktiskt. Jag var tokig i Clara och min ambition var att vi skulle flytta ihop och göra det här tillsammans. Det kommer att bli skitjobbigt, men vi tar oss igenom det. Clara var lite mer skeptisk och tyckte vi skulle ta det lite lugnare och ses då och då. Jag stred för det andra och det gjorde till slut att vi båda två, och framförallt jag, kände att jag inte orkade med bråken längre. Det var tjafs med alla, med exen och mellan oss. Jag kände att det inte var värt det längre så vi delade på oss. Det gick ett par-tre månader, men Clara snurrade i bakhuvudet. Sedan skulle vi ses i jobbet igen. Kristian Luuk skulle göra något jubileumsprogram som hon jobbade med och jag skulle vara gäst. Hon började ringa mig och när vi träffades så kände jag att jag är ju tokkär i den här kvinnan så då blev vi tillsammans igen. Sedan förlovade vi oss och gifte oss så det var en jäkla tur att det blev som det blev, säger Felix i intervjun.

"Vi ventilerar mycket"

Och nu har Felix och Clara en rejäl familj med både egna barn och bonusbarn. Det är en tillvaro som fött stoff för deras kreativa projekt.

– När jag och Clara gör ”Bonusfamiljen” så pratar vi enormt mycket om problematik inom bonusfamiljer och hur man tänker och jag och Clara är väldigt mycket som karaktärerna Patrik och Lisa även om det är lite tillspetsat. Så vi ventilerar väldigt mycket våra egna problem när vi diskuterar seriens scener, säger Felix.

LÄS MER: Folkkära julvärdarna som försvann ur rutan – det gör de idag

LÄS MER: Lars Lerin berättar – julen han var nära att förlora allt

LÄS MER: Babben Larssons liv med nya kärleken: "Största lyckokänslan"

LÄS MER: Julvärdarnas okända tragedier: "Slutade fira jul"

LÄS MER: Kungliga älskarinnorna träder fram – avslöjar allt