Framgångssagan som fick ett plötsligt hinder – Norlie KKV berättar om mörka tiden

Framgångssagan som fick ett plötsligt hinder – Norlie KKV berättar om mörka tiden

Foto:

Tim Aro/TT
Popduon Norlie & KKV hade precis slagit igenom när Kiv Vadenhag fick skräckbeskedet av sin läkare: Tyvärr har du en hjärntumör. I första avsnittet av säsongens ”Så mycket bättre” berättar artisten om hjärntumören i sitt huvud – som inte går att operera bort. – Den sitter på ett väldigt dåligt ställe och är liksom inkapslad bland nerverna. Jag är glad att jag lever, säger stjärnan till Aftonbladet.

Efter reklamen: 5 skandaler som skakat ”Så mycket bättre”

Slå på ljud

Framgångssagan för popduon Norlie & KKV hade precis tagit fart. De båda vännerna Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag hade precis slagit igenom med ”Tröjan du hatar” och ”Där jag hänger min hatt”. De satt i studion och jobbade med sitt andra album när det overkliga mardrömsbeskedet från läkaren nådde Kim Vadenhag per telefon:

– ”Jag vill bara säga att du tyvärr har en hjärntumör”. Jag fick värsta chocken och frågade om den var elakartad eller godartad men det kunde han inte svara på. Det var ett dygn av dödsångest och ovisshet. Den smällen bet verkligen, den var hård, säger Kim Vadenhag till Aftonbladet.

Lasse Stefanz-ikonen tar sig an nya jobbet trots hälsokampen

Fick mardrömsbeskedet

I nya säsongens första avsnitt av TV4:s ”Så mycket bättre” berättar Kim Vadenhag om kampen mot tumören. Till en början kunde inte läkaren säga om tumören var godartad eller elakartad. Men en sak var klar: Tumören satt på helt fel ställe. Den går inte att operera bort. Extra otäckt blev det för Kims pappa, eftersom Kims farmor dog ung på grund av en hjärntumör.

Till slut kom beskedet; tumören var godartad.

– Jag gjorde en strålbehandling som var väldigt intensiv. Jag fick muskelinflammation i käken, nacken och axeln som jag har problem med än idag, säger Kim Vadenhag till Aftonbladet.

Bara månader efter strålbehandlingen släppte duon sin största hit: ”Ingen rör mig som du” och i programmet berättar Kim Vadenhag hur mycket låten betyder för honom och hur viktig stödet från artistkollegan och vännen Sonny Fahlberg varit.

Sonny Falberg: "Det har varit jäkligt tufft"

Parhästen Sonny Fahlberg berättar för TT att han blev rörd när han förhandstittade på första avsnittet.

– Det har varit jäkligt tufft, men när man fick se det i programmet blev det så verkligt på något sätt. Jag har inte ignorerat att det hänt, men man har behövt trycka undan det för att kunna se framåt. Jag grät jättemycket när jag fick se första avsnittet, för att jag kände med dig och att du äntligen får berätta om det här, säger han i en intervju.

Albin Lee Meldau öppnar upp om missbruket: "Full psykos"

Har fortfarande ärr av sjukdomen

Idag går Kim Vadenhag på regelbundna magnetröntgenkontroller för att se så att tumören inte växer. För två år sedan friskförklarades han, men kontrollerna fortsätter. Fortfarande lider artisten av problem orsakade av tumören.

– Den är kvar än i dag och den stör mig lite med min hörsel, när jag mår lite dåligt måste kroppen fokusera på annat, säger artisten till Expressen.

Kim Vadenhag berättar också hur han börjat uppskatta livet på ett annat sätt efter behandlingarna mot tumören.

– Ingen är odödlig. Just nu ser det ut som att strålbehandlingen gått bra. Man kan fastställa att den inte rört sig på ett tag och det är ju jättebra. Sedan vet man aldrig. Den kan få liv igen men just nu är det cool. Det som händer är att min hörsel blir sämre och sämre, säger han till Aftonbladet.

Maja Francis lämnade musiken efter tuffa tiden – så hittade hon tillbaka

Foto: TT