Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fredrik Eklund lämnar USA - med i svenska TV-programmet

23 aug, 2023, 11:00 
Samuel Björn
Fredrik Eklund
Fredrik Eklund.

Stjärnmäklaren är med i nya säsongen av det populära programmet.

Annons
7 saker om Fredrik Eklund du kanske inte visste omBrand logo
7 saker om Fredrik Eklund du kanske inte visste om

Fredrik Eklund har sålt lägenheter i Los Angeles till bland annat Leonardo DiCaprio, Daniel Craig och inte minst prinsessan Madeleine!

Många svenskar fick upp ögonen för honom i det amerikanska realityprogrammet Million Dollar Listing Los Angeles, som sänts i 14 säsonger sedan 2006.

Million Dollar Listig Los Angeles
Fredrik Eklund med mäklarkollegorna i Million Dollar Listing Los Angeles.

Men nu är Fredrik snart tillbaka i tv-rutan men i nytt format - nämligen i svenska Dräknästet.

Annons

Mäklare åt stjärnorna

Att Fredrik blev mäklare förvånar nog inte många i hans närhet, han har nämligen haft försäljningsförmågor redan sen barnsben.

– Första gången jag blev en superförsäljare var när jag var liten pojke och sålde julkalendrar hemma i Akalla. Jag skulle slå alla försäljningsrekord. Den bästa premien vid en viss försäljningsnivå var en gul Sony Walkman. Jag fick ett antal sådana. Jag sålde dem också, har han tidigare sagt till Svensk Damtidning.

När prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttade från New York till Florida tog man hjälp av just Fredrik för att få den såld - och mäklaren lämnade inte paret besvikna.

Lägenheten, som rymde gym, vinkällare och butlertjänst dygnet runt, såldes för 17,7 miljoner kronor. Det blev en rejäl vinst för Madeleine och Chris, som köpt lägenheten för 12,2 miljoner kronor.

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Nu har bestämt sig för att flytta från Los Angeles till Miami. En positiv nyhet för prinsessan och Chris då de kanske kommer behöva hjälp med försäljningen av sitt lyxhem i Florida inom kort.

Annons

"Självklart att tacka ja"

Den 31 augusti har säsong tre av Draknästets nyproduktion i SVT sin start och i en av stolarna kommer Fredrik att sitta.

Han har rollen som gästdrake och kommer därför inte vara med i varje avsnitt, men i premiären får vi alltså se mäklaren i tv-rutan.

“Jag går in i det här väldigt öppen nu. Det handlar inte så mycket om för pengar mig, snarare om energi och få att vara med och sätta mitt avtryck, sånt här ger mig väldigt mycket energi. När jag var ung hade jag mycket idéer som jag var ute och sökte kapital för, det känns kul att få sitta på andra sidan nu”, berättar Fredrik för Breakit.

Fredrik är en man med ett fullspäckat schema, men nu när det fanns tid för honom att bli influgen och delta i programmet nappade han snabbt.

“Det var lite schemaläggning som var tvunget att fixas, det är inte så lätt att bara dra när man har två barn och en business där 100 mäklare som jobbar för mig. När det var löst var det självklart att tacka ja”, säger han till Breakit.

Annons