Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hårda utspelet mot Steffo: Anklagas för lagbrott – händelsen fångades på bild

30 sep, 2022, 22:00 

Nu sätter några följare ner foten.

Annons
5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Att vara en person som ofta har strålkastarljuset riktat på sig innebär också att minsta lilla snedsteg uppmärksammas, och få saker slinker förbi obemärkt.

Det har Nyhetsmorgon-stjärnan Steffo Törnquist fått smak på, när hans följare plötsligt anklagar honom för att bryta mot lagen – men det stämde inte riktigt.

Svindlande lyxköpet – penna värd tusentals

Steffo Törnquist är en livsnjutare av rang, och inte sällan brukar hans intressen utanför rutan kika åt det lite mer exklusiva hållet. Vad sägs annars om ett spontanköp av en penna för ynka 70 000 kronor, åka runt i sin nedcabbade miljonbil eller en jakthelg med kompisarna?

Dessutom är han en riktig golffantast, och på banan får han ibland sällskap av vännen Niklas Strömstedt eller bonussonen Robban. Det är nästan så att man undrar hur han hinner med jobbet i Nyhetsmorgon, men visst får han tiden att räcka till.

Ja, ner pensionen väl är kommen för Steffo lär han inte ha några problem att fylla dagarna.

Advokatens dom efter följarnas anklagelse

I dagarna visade Steffo upp ytterligare ett tidsfördriv på sin Instagram, nämligen en spelkväll med vännerna. Han berättar att det är dags för en årlig pokermatch, och på bild ligger det sedlar och mynt utspritt över bordet.

Hur bra det går, verkar vara en annan historia.

"Ligger back, men det brukar ordna sig" Skriver han.

Att spela poker med pengar som insats är Steffo varken först eller sist med att göra. Men i kommentarsfältet höjer följarna ett varningens finger och menar att det är olagligt att spela om pengar om man inte har en licens.

Annons

"Olagligt med spel om pengar i Sverige" Skriver en följare.

"Är det inte olagligt ha ha ha. Kan man skylla på när man förlorar" Skojar en annan.

Sajten Nyheter24 har rett ut frågan, och kontaktade advokaten Adam Borg för att klargöra om Steffo faktiskt bröt mot lagen som följarna påstår.

Som tur är, menar Adam Borg att Steffo kan sitta lugnt i båten – han har hållit sig på lagens sida.

– Ingen licens krävs för att spela poker med vänner så länge det inte är organiserat eller sker online och spelet sker med låga belopp, säger han till Nyheter24.

Foto: TT/Instagram

Annons