Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Hatstorm mot Melinda Jacobs efter bilden med Ulf Kristersson – tvingas ryta ifrån: "Min vän"

Hatstorm mot Melinda Jacobs efter bilden med Ulf Kristersson – tvingas ryta ifrån: "Min vän"

Foto: TT/Instagram

Familjehemsmamman Melinda Jacobs tvingas sätta ner foten efter kritiken på Instagram.

Familjehemsmamman Melinda Jacobs och artisten Martin "E-Type" Erikson var bjudna till Harpsund för att fira statsminister Ulf Kristerssons födelsedag. På Instagram laddade hon upp bilder från firandet och tackade för inbjudan.

6 saker du inte visste om Melinda Jacobs
0:32

Efter reklamen: 6 saker du inte visste om Melinda Jacobs

(0:32)

Slå på ljud

Men bilderna mottogs inte av gratulationer och hyllningar. Nu tvingas Melinda Jacobs ryta ifrån.

Melinda Jacobs okända relation till Sofia – nu kommer sanningen fram

Bilden på Ulf Kristersson och Melinda Jacobs väcker reaktioner

Vad som såg ut att vara ett trevligt födelsedagsfirande tog alltså en plötslig vändning. På Instagram-bilderna syntes Melinda posera glatt med den nyblivne statsministern och hans fru Birgitta Ed, och självklart var sambon Martin med.

Melinda Jacobs och Ulf Kristersson
Foto: Skärmdump, Instagram

I kommentarsfältet möttes hon däremot av en hatstorm. Följare till Melinda som inte uppskattar Ulfs politik, passade på att uttrycka sitt missnöje över att hon valde att umgås med honom.

Ulf och Melindas vänskap är inget nytt, men det stoppade inte följarna från att sätta ner foten. Tonen var hård, och saker som "Du sjönk i mina ögon" och påhopp mot både Melinda och Ulf delades i kommentarsfältet.

Men lika snabbt kom folk till Melindas försvar:

"Ni som skriver elaka kommentarer, har ni bara vänner som har samma åsikt, röstar som ni och tycker som ni? Om inte, slutar ni umgås med dem då?" Skriver en följare.

E-Type syns med barnvagn! Nya bilder hemma hos Melinda Jacobs

Melinda Jacobs ryter ifrån efter hatstormen

Efter knappa timmar valde Melinda själv att påtala situationen. I ett nytt inlägg på Instagram gör hon det tydligt att hon fått nog av påhoppen, som grundar sig i vem hon väljer att umgås med.

– .Jag vill börja med att klargöra en sak. Jag har goda vänner ur flera olika partier. Min sakfråga gällande barns rättigheter tillhör inte ett särskilt parti.Ni behöver inte tycka om Ulf, ni får ha vilka politiska åsikter ni vill. Men Ulf är min vän oavsett vilket jobb han har. Kan ni inte visa respekt här så avfölj, skriver hon bland annat i inlägget som går att läsa i sin helhet nedan.

– Oavsett om jag lägger upp en bild på min vän som jobbar på Ica som är undersköterska, skådespelare, socialdemokrat eller statsminister, oavsett vilken yrkesroll de har så är de människor jag tycker om.

Melinda och Ulf har varit vänner en tid, och familjerna är goda vänner med varandra. Det var dessutom Ulf som råkade släppa de första ledtrådarna kring att det fanns en romans mellan henne och E-type.

– Jag är helt opolitisk i de frågor jag kämpar för. Men däremot umgås jag privat med Ulf och hans familj. Jag tycker väldigt mycket om hans fina fru Birgitta. Men det har alltså ingenting med mina politiska åsikter att göra, vi pratar aldrig politik när vi ses, har hon sagt till tidningen Allas.

Foto: TT/Instagram