Hemliga bilden på kungen – som SVT vägrar visa

Hemliga bilden på kungen – som SVT vägrar visa

Nu avslöjar skådespelaren Sverrir Gudnason detaljen som tittarna inte fick se i "En kunglig affär".

Det är många som har sträckkollat SVT:s nya serie "En kunglig affär" under mellandagarna. Serien som handlar om Sveriges tidigare kung Gustaf V, som under 30-talet hade en hemlig kärleksaffär med restaurangägaren Kurt Haijby.

Serien har mötts av både ris och ros. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall anser att det är en riktig skandalserie.

– Jag skulle nog vilja säga att det här är den julklappen som vår nuvarande statschef, hans majestät konungen, absolut inte vill ha!

LÄS MER: Kritik mot SVT efter tv-serien En kunglig affär: "Underligt"

Hemliga bilden på kungen – som tittarna inte fick se

Seriens huvudkaraktär Kurt Haijby spelas av ingen mindre än den folkkära skådespelaren Sverrir Gudnason, 43.

I en intervju med Aftonbladet berättar Sverrir om allt ifrån att han rakade av sig håret mitt på huvudet inför inspelningarna till hur det var att spela in erotiska scener med skådespelaren Staffan Göthe, 77.

SVT-serien "En kunglig affär" om den så kallade Haijbyaffären kommer att ha premiär till jul där Staffan Göthe är kung Gustav V och Sverrir Gudnason spelar Kurt Haijby.

Staffan Göthe och Sverrir Gudnason.

Jonas Ekströmer/TT

– Förvånansvärt nog är det ungefär samma sak som att spela in sådana scener med kvinnor. Man diskuterar i förväg hur man ska göra. Skillnaden är att det är mer skäggstubb och sådant, säger Sverrir till tidningen.

Men skådespelaren avslöjar dessutom en liten detalj, som tittarna inte fått se. Nämligen en bild på Sveriges nuvarande kung, Carl XVI Gustaf, som barn.

– På vårt sminkbord i logen hade vi en bild där kungen sitter i Gustaf V:s knä.

Sverrir Gudnason: "Hoppas hovet tittar på serien"

När Sverrir får frågan om hur han tror att hovet kommer att reagera på tv-serien om skandalen som skakade hela Sverige svarar han:

– Jag vet inte. Hoppas de ser den. Kungen var ju rätt liten när Gustaf V dog.

LÄS MER: Misstaget i SVT:s En kunglig affär – experten uttalar sig: "Konstigt"

LÄS MER: SVT:s En kunglig affär visar avklädda bilder och drar upp skandalen som skakade hela Sverige