Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Hemligheten om Abba-Benny och Anni-Frid avslöjas – efter 40 år

Hemligheten om Benny och Anni-frid

TT

Vi känner dem som medlemmar i Abba. Men det visar sig att det finns en annan sida av Benny och Anni-Frid – som nu kommit upp till ytan.

ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!
Slå på ljud

Abba är än idag något av de största musikaliska fenomenen från Sverige. På 70-talet tog de över hela världen med sin svängiga musik och i år överraskade de alla genom att släppa ny musik, efter en 40 år lång paus.

I samband med släppet av de nya låtarna avslöjade gruppen även att en Abba-konsert kommer äga rum i London under våren 2022. Det kommer dock inte vara Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad och Björn Ulvaeus som står på scen – utan digitala versioner av artisterna.

– Vi är så glada, allihop i gruppen, och tacksamma, och rörda över det här enorma mottagandet vi får. Det känns jätteskönt och varmt i kroppen, har Agnetha Fältskog sagt i en intervju med Sveriges Radio.

Abba 1976

Abba 1976.

Paul Fearn/TT

Abba medlemmarna var två par – som gick skilda vägar

Den som har koll på Abba vet att det snabbt uppstod kärlek inom gruppen. Björn och Agnetha gifte sig 1971, och fick barnen Linda och Christian ihop. 1979 gick paret skilda vägar.

Även Benny och Anni-Frid fattade tycke för varandra och var gifta mellan 1978-1981. Året därpå bestämde sig gruppen för att ta en nästan 40 år lång paus.

– Vi slutade av kreativa orsaker. Vi slutade för att vi kände att energin tog slut i studion, för att vi inte hade så roligt i studion som vi gjorde den här gången, har Björn berättat i den brittiska tidningen Evening Standard.

Abba
TT

Hemligheten om Benny och Anni-Frid avslöjas

Vi alla känner till låtar som Waterloo, Mamma Mia och Chiquitita, men det visar sig att medlemmarna står bakom några andra, mindre välkända låtar.

Under perioden som Anni-Frid och Benny var gifta producerade de nämligen egna tolkningar av andra artisters låtar – däribland julsånger.

1979 uppträdde paret med julklassikern "Stilla natt", med Benny på keyboard och vacker sång av Anni-frid. I veckan publicerades en video med framträdandet på YouTube, vilket fått människor att häpna.

"Jag har gåshud", skriver en person i kommentarsfältet.

"Det här är så vackert. Frida har en så ren, klar röst. Hon kan sjunga vilken musik som helst. Jag har alltid älskat Frida och Benny”, skriver en annan.

LÄS MER: Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskogs dotter – så ser hon ut idag!

LÄS MER: Abba-Björn avslöjar: Så var äktenskapet med Agnetha

LÄS MER: Sanningen om Agnethas och Björn Ulvaeus skilsmässa – orden avslöjar