Ilskan mot Masked Singer – anklagas för fusk: "Ska aldrig titta igen"

Masked Singer

Masked Singer Sverige gör megasuccé i TV4. Men formatet har också väckt en hel del ilska.

Masked Singer Sverige är en udda tv-upplevelse.

Det framgår redan i TV4:s programbeskrivning:

"Tolv välkända personer, dolda under sagolika masker, tävlar i en av de mest spektakulära sångtävlingarna någonsin. Vilka det är som deltar är superhemligt och inte ens programledaren David Hellenius vet vilka det är. I panelen sitter inga mindre än Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Nour El Refai, vars uppgift är att lista ut vilken kändis som döljer sig bakom masken."

Masked Singer Sverige gör succé i TV4

Masked Singer

Udda eller inte – tittarna verkar i alla fall vara stormförtjusta. Premiäravsnittet lockade hela 1,8 miljoner tittare.

– Tittarmässigt är det här den bästa premiären vi har haft på TV4 någonsin. Ingenting av det vi har gjort i modern tid, från ”Let's dance” till ”Solsidan”, har kommit upp i samma premiärsiffror. Så vi är naturligtvis enormt glada, säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör på TV4, till DN.

Även i USA, där MTV-ikonen Nick Cannon är programledare, har formatet blivit en megasuccé. Men programmet har också väckt en hel del ilska.

Stor ilska mot programmet

En stor grupp i den amerikanska tittarskaran menade att programmets röstningssystem missgynnar de lite seniora deltagarna. Twitter flödade över av upprörda reaktioner när två ikoner, Dionne Warwick och Chaka Khan, blev utröstade på raken.

"Fansen kommer aldrig titta igen efter respektlösa resultatet. Vad pågår med röstningen?", skrev nöjessajten Country Living.

"Den här showen är respektlös. De gillar att rösta bort legendarer", skrev en användare.

"Jag är ganska säker på att omröstningen är riggad och att kändisar går med på att vara med ett visst antal röster. Så måste det vara", skrev en annan.

"Vad är det för fel på omröstningen den här säsongen? Två legendarer röstas ut och man har kvar folk som inte ens kan sjunga. Väldigt besviken", skrev en tredje.

Masked Singer Sverige sänds på fredag klockan 20.00.

LÄS MER: Melania Trumps skilsmässoplan: Så mycket får hon

LÄS MER: Lasse Berghagens avslöjande om Lill-Babs ändrade allt för Malin

LÄS MER: Storbråket efter miljonuppgörelsen om Ica-Stig: "Utpressning"