Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Inslaget i Nyhetsmorgon väcker starka reaktioner – över 100 kommentarer

Inslaget i Nyhetsmorgon väcker starka reaktioner – över 100 kommentarer

Det blev känslosamt i Nyhetsmorgon.

Stora lögnen i Nyhetsmorgon avslöjad! Hör TV4-profilen Anders Pihlblad om fusket
0:55

Efter reklamen: Stora lögnen i Nyhetsmorgon avslöjad! Hör TV4-profilen Anders Pihlblad om fusket

(0:55)

Slå på ljud

Sverige har nått en mörk siffra när det gäller dödsskjutningar. Hittills i år har det skett smått ofattbara 47 (!) dödsskjutningar runtom i landet. Efter mordet i Haninge för drygt en vecka sedan har fler människor skjutits ihjäl i år än under hela förra året. Under 2021 inträffade 45 dödsskjutningar – hittills i år har 47 människor skjutits ihjäl.

Våldet har uppmärksammats förstås och nyhetsmedier har bjudit in de berörande politikerna för att komma med en lösning till det här ofattbara utvecklingen.

Tildes besked – egna orden om Anna Brolins framtid i Efter fem

Debatter har hållits och föreläsare har intervjuats, senast i TV4 Nyhetsmorgon under söndagen. För där gästade författaren och juristen Evin Cetin Jenny Alversjö för att prata om sin nya bok "Mitt Ibland oss" som avhandlar gängkriminalitet och kopplar ihop det med narkotikahandeln där unga dras in i en väldigt tidig ålder. Så pass tidigt som 11-12 år gamla.

– Det finns någonting som de har gemensamt och det är att när jag frågar de: vad har de för drömmar så är svaret att de har inga drömmar? Det här är resultatet som vi som samhälle har skapat. Hur kan ett rikt land som Sverige misslyckas så mycket?, säger Evin Cetin känslosamt.

Många kommentarer efter känslosamma inslaget i Nyhetsmorgon

– För varje kille som låsas in så rekryteras en ny kille. De behövs för att få narkotikahandeln att fungera. Man kan se dessa killar som säljer. Jag har en frustration inom mig för vi vet vilka det är men vi gör ingenting. Det är ett svek.

Efter de känslosamma och laddade orden har kommentarsfältet på Nyhetsmorgons Facebook-sida översvämmats med kommentarer och det är tydligt att många har blivit berörda över inslaget.

"Håller med, varför pratar man inte mer om vad som föder skjutningarna, efterfrågan på knarket. Och även andra droger för den delen som köps illegalt", skriver en person.

"Bästa jag hört på länge", lyder en annan kommentar.

Tittarna rasar efter scenerna i Nyhetsmorgon – kanalens svar

Jenny Alversjö visar upp kärleken – följarnas glädjechock!