Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jan Stenbecks okände son Felix Granander blev inlagd – hemska sanningen

13 aug, 2021, 08:37 
Familjen Stenbeck

Jan Stenbecks okände son Felix Granander har en mörk erfarenhet bakom sig.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Jan Stenbeck var en svensk entreprenörslegend. Efter att ha fått inflytande över sin pappas bolag valde han att byta riktning, från skog och stål, till tv och telefon. Kronan i hans imperium var TV3, Sveriges första reklamfinansierade tv-kanal. Sedan kom Comviq, Tele 2, gratistidningen Metro och mediaföretaget MTG där kanalerna Rix FM, ZTV och Viasat ingår.

Jan lämnade också en stor familj efter sig. Och efter hans död framkom det att den var ännu större än vad man först trott.

Okände sonen till Jan Stenbeck: Felix Granander

Det visade sig att Jan hade en okänd son som han lyckats hålla hemlig för resten av familjen. En flirt med en servitris sex år innan han dog hade resulterat i Felix Granander.

Felix Granander växte upp med sin mamma, styvpappa samt en äldre styvsyster. I en lång intervju med DI Weekend har han berättat om sitt liv, som varit kantat med prestationsångest och motgångar.

Felix hamnade i kokainträsket och tvingades kämpa sig upp.

Annons

– Särskilt mamma hade många samtal med mig, hon kom ju från en krogmiljö. Hon såg vart jag var på väg och hennes hjärta brast förstås. Hon fick stå ut med ett jäkla helvete på grund av min sjukdom, min styvpappa och min styvsyster också. Det är en gottgörelse jag arbetar med än i dag, säger Felix till DI Weekend.

"En absurd tanke"

Vändningen i Felixs liv kom när han blev inlagd på behandlingshem i Östergötland.

– Jag hade fått allt man kan önska sig, ändå var jag värdelös. Jag förtjänade att må dåligt. Men hon fick mig att se att det är en absurd tanke – ingen förtjänar att må dåligt – och när jag förstod det började jag bli nyfiken i stället, säger han till Di Weekend.

Nu är Felix frisk från sitt beroende och arbetar med något som ligger honom varmt om hjärtat. Han är delägare i beroendemottagningen The House, där han också arbetar som beroendeterapeut.

Numera är det hans halvsyster Cristina Stenbeck som har huvudansvaret för pappans imperium.

Annons