Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kristin Kaspersen rasande – upptäckten 5 år efter Lill-Babs död: ”Hade blivit så ledsen”

16 okt, 2023, 19:36 

Kristin Kaspersen ryter ifrån efter upptäckten – som hon menar hade gjort hennes mamma Lill-Babs "så ledsen".

Annons

Det var för fem år sedan som den älskade profilen Barbro "Lill-Babs" Svensson gick bort i sviterna av cancer. Hon sörjs av ett helt folk, och av familjen. De tre döttrarna Kristin Kaspersen, Malin Berghagen och Monica Svensson gör dessutom allt i sin makt för att hålla minnet av sin mor levande.

Bland annat genom Järvsö. Den plats som Lill-Babs höll varmast om hjärtat, och där hon tillbringade de flesta av sina år. Men nu har döttrarna gjort en upptäck som får dem att rasa.

Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får deBrand logo
Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får de

Malin Berghagens dröm med gården på Järvsö

Malin, Kristin och Monica delar på Lill-Babs gamla hus i Järvsö, men Malin nöjer sig inte där.

Annons

Hon köpte nyligen en gård där, som faktiskt en gång i tiden tillhörde familjen. Där ska hon driva yoga-kurser, och bara kunna koppla av, långt bort från bullrigt statsljud.

Hon kallar platsen för "sitt paradis" och det finns givetvis mycket av minnen kvar där efter sin älskade mor. Malin bor kvar i stan, men har gården i Järvsö som lantställe.

Och hon hoppas att den ska betyda lika mycket för sin familj, som platsen betytt för henne:

– Vi har en bra bit åkermark som till sommaren ska bli odlingar på. På bästa möjliga sätt för våra familjer. Min dröm om att alla våra vuxna barn och dom som vill bland våra vänner ska få ha en egen liten bit att odla på och vi gemensamt sköter den kanske blir verklighet tillslut, har hon skrivit på sin blogg.

Lill-Babs utanför sitt hus i Järvsö
Barbro utanför sitt älskade hus i Järvsö.
Annons
Lill-Babs hem i Järvsö
Och såhär ser huset ut utifrån, som döttrarna idag renoverat och delar på.

Kristin Kaspersen rasar – orden om Lill-Babs fem år efter hennes bortgång

Men nu rasar både Kristin och Malin på Instagram, på ett förslag från Järvsö kommun. Ja, kommunen vill bygga 40 bostäder där naturområdet Kramsta hällar just nu ligger. Idag finns det cykelleder och vacker natur på platsen.

Annons

Nu vädjar Kristin för att planera inte ska gå igenom. Hon hänvisar till att Järvsö sedan ett par år tillbaka är hållbarhetscertifierat, och att bygget till exempel skulle innebära en hel del sprängningar i flera år.

– Undrar verkligen om vi får behålla vår certifiering efter detta bygge… frågar hon sig.

Deras älskade Järvsö skulle helt enkelt inte längre vara sig likt, något hon tror att Lill-Babs inte hade tyckt om.

– Tur att inte mamma lever för hon hade blivit så ledsen.

Nu återstår en omröstning bland invånarna, för att se om planerna går i lås. Men Kristin är optimistisk, och hoppas på att det är fler med henne som kommer rösta ned förslaget:

– Vi är ganska många som vandrat där på Kramsta hällar…. Dom får nog leverera bra genomtänkt miljöförslag om de ska få vår röst.

Foto: TT

Annons