Lasse Berghagen i ambulans till sjukhus – drabbad av dödlig sjukdom

Lasse Berghagen var med om en riktigt obehaglig händelse, ambulans fick tillkallas.

Slå på ljud

Lasse Berghagen är en av Sveriges mest folkkäre artister och nu är han aktuell med självbiografin Hej livet. I en intervju med P4 Extra berättar han däremot om en händelse som höll på att gå riktigt illa.

Det var tidigare i år som Lasse efter att ha fått sig en ynka liten skråma fick köras i ilfart med ambulans till sjukhuset.

– Ofattbart. Det var ett litet sår på armbågen som på kvällen blev till 40 graders feber på kvällen och så in med ambulans. Tio dagar med dropp blev det, säger Lasse i P4 Extra med Titti Schultz.

Nu är han tillbaka vid full hälsa och redo att möta recensionerna för nya boken.

– Jag mår jättebra. Det var tio dagar på Sankt Görans sjukhus med dropp så blev jag av med det.

Biografin om Lasse Berghagen

Lasse Berghagens biografi är skriven tillsammans med författaren och kulturprofilen Marcus Birro.

– Man får ställa andra typer av frågor gällande saker som de flesta kanske vet om. Den fantastiska succén på allsången, men: ”hur var det då att kliva av?”, ”Var du orolig?” Att fråga om känslolägen i situationer och brytpunkter, det tycker jag har varit spännande. Men också att vara rak och ärlig och prata om åldrandet, vänner som dör, och inte ställa frågan en gång utan tio gånger, och tvinga honom att svara på hur det var när Magnus Härenstam gick bort. Att det inte bara var sorg utan att det fan i mig var livskris. Han har varit befriande öppen och ärlig om det, det tycker jag känns bra, har Marcus tidigare sagt till Expressen.

LÄS MER: Lasse Berghagens avslöjande om Lill-Babs ändrade allt för Malin

LÄS MER: Storbråket efter miljonuppgörelsen om Ica-Stig: "Utpressning"

LÄS MER: Kamala Harris väg till världens mäktigaste kvinna – mörka bakgrunden