Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Berghagens protest i live–tv – vägrar lämna TV4-studion

17 dec, 2021, 09:52 

Lasse Berghagen vägrade helt sonika lämna TV4-studion!

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Lasse Berghagen är en av våra mest omskrivna artister. Ändå finns det mycket vi inte vet om mannen bakom klassikerna ”Teddybjörnen Fredriksson” och ”Stockholm i mitt hjärta”.

Men i dessa dagar har vi bjudits på många nya inblickar. Nyligen släpptes Lasses självbiografi, som han har skrivit ihop med författaren och kulturpersonligheten Marcus Birro.

Lasse Berghagen vägrar lämna TV4-studion

Lasse gästade TV4-programmet Efter fem för att berätta om arbetet bakom boken. Han intervjuades av programledaren Anna Brolin.

– Det har varit väldigt stimulerande. Det tog ju 1,5 år att få den klar. Samarbetet med Marcus Birro har varit suveränt. Det var inga problem på vägen, det var bara att ge och ta. Det känns kul att ha åren sammanfattade på det här sättet. Jag är fascinerad över allt jag hunnit med, säger Lasse i programmet.

Lasse pratar även om sin stora låtskatt. Han berättar om hur klassikern "En kväll i juni", den med refrängen om hur en morfar "tar av sin kavaj" och tar en svängom med sin dotter, kom till när han såg dottern Malin Berghagen dansa med sin morfar.

Annons

– Mina sånger är dagboksblad. Jag har suttit mig ner och skrivit när jag upplevt något starkt. Det är minnen, säger Lasse.

Det märks att Lasse stortrivdes i Annas sällskap. När intervjun avrundas vill han hellre sitta kvar och prata hela kvällen!

– Jag tänker inte gå, nu när jag kommit hit. Nu får jag titta på vädret med Linda som jag tycker gör det så bra. Jag sitter kvar och tittar när du kör vädret, säger Lasse.

– Det var trevligt att vara med. Jag känner mig hedrad.

Annons