Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Let's Dance 2022: Här är alla deltagare

17 mar, 2022, 15:22 
Alla deltagare i Let's Dance 2022

För tio kända profiler är det snart dags att visa vad de går för på dansgolvet. Vi har hela listan!

Annons
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!Brand logo
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

På lördag är det äntligen dags för premiären av Let's Dance. Några av våra mest folkära kändisar får tillsammans med varsin proffsdansare vecka efter vecka ge sig ut på dansgolvet i hopp om att vinna glasskon, och inte sågas av den tuffa juryn. Och årets uppställning kan vara mer fullspäckad än någonsin!

Detta är alla deltagare i Let's Dance 2022:

 • Maria Mandelmann
  Den omtyckta TV-personligheten och lantbrukaren ska byta ut gummistövlarna mot klackskor. Hon är främst känd från det egna programmet Mandelmanns Gård där hon syns med sin man Gustav Mandelmann. Dansar gör hon tillsammans med Jonathan Näslund.
 • Aron Anderson
  Han är både en våghalsig äventyrare och inspirerande föreläsare. Efter en cancerbehandling som barn förlorade Aron funktionen i sina ben, och är rullstolsburen. Han blir därmed den första i Let's Dance historia som tävlar med rullstol, och vid sin sida har han Jasmine Takács.

 • Eric Saade
  Flerfaldig Melodifestivalen-deltagare, och enfaldig vinnare, som synts i flera olika tv- och musiksammanhang. Vi har sett honom dansa förut, men inte tiodans. Så nu är det dags för något nytt, att ge sig ut på dansgolvet tillsammans med Katja Lujan Engelholm.

 • Doktor Mouna Esmaeilzadeh
  Läkare och hjärnforskare som kanske främst är känd som Nyhetsmorgons egna doktor. På senare dagar har hon tagit klivet ut i realityvärlden och medverkar i serien Svenska powerkvinnor tillsammans med bland annat Laila Bagge. Dansdebuten gör hon med Tobias Wallin.

 • Lisa Ajax
  Hon debuterade som 16-åring i Idol, och har sedan dess trots sin ringa ålder hunnit bli Melodifestivalen-veteran med fyra tävlingar på nacken, och framgångsrik artist. Men det är första gången vi ser henne på dansgolvet, och det tillsammans med Tobias Bader.

 • Filip Dikmen
  Någon som inte ligger på latsidan är den omåttligt populära komikern, youtube-stjärnan och influensern Filip Dikmen. Vid sidan av sin karriär på sociala medier pluggar han juridik, och kan snart lägga till dansare på CV:et. Han tävlar tillsammans med Linn Hegdal.

 • Henrik Fexeus
  Han är mentalist och författare som ofta syns i rutan, och som också råkar vara expert på kroppsspråk. Om han har användning av de kunskaperna i Let's Dance återstår att se, och till sin hjälp har han Malin Watson.

 • Cecilia von der Esch
  Om det inte ringer några klockor kan det vara för att namnet Cecilia Forss låter mer bekant, för det är nog inte många som missat den här mångsysslaren. Hon är skådespelare och har en stor följarskara på sociala medier, och är dessutom barnboksförfattare. I Let's Dance dansar hon tillsammans med Hugo Gustafsson.

 • Marcus Granseth
  Känner du inte till Marcus gör säkert något barn i din närhet det. Han är nämligen sedan många år tillbaka en rutinerad programledare på Barnkanalen, och har lett klassiska program som Bolibompa. När han nu tar klivet ut på dansgolvet gör han det med den eminenta Cecilia Ehrling Danermark.

 • Mia Parnevik
  Hon är mamma i en av våra mest omtyckta familjer, och ska nu ta reda på om juryn gillar henne lika mycket – fast på dansgolvet. Hennes dotter Penny Parnevik deltog i Let's Dance 2020, så det är upp till bevis att se vem i familjen som har vassast danssteg. Mia ger sig in i tävlingen med Tobias Karlsson.

Let's Dance-programledarna 2022 David Lindgren och Petra Mede

Nytt för i år

Petra Mede gör sin andra säsong som programledare, och det gör hon också höggravid. Vid sin sida har hon precis som förra året artisten David Lindgren. Programmet kommer sedan förra säsongen att sändas på lördagar, så se till att inte blanda ihop dagarna.

I ett pressutskick kan man ana att årets säsong kommer bli mer storslagen än någonsin, i alla fall enligt juryveteranen Tony Irving:

Annons

”Som varje år har vi finslipat produktionen och det blir några nya moment som kommer överraska årets deltagare och förhoppningsvis kommer de att överraska oss. I år har vi otroliga deltagare med olika förutsättningar”,

Vad det är för överraskningar återstår att se, och det gör du bäst på lördagar 20:00 på TV4.

Foto: TT

Annons