Let's dance-stjärnans besked till SVT: Redo att ta över allsången: "Dröm"

17 sep, 2022, 08:09 
AvIbraheem Alsalman

Kommer SVT agera nu?

Annons
Benjamin Ingrosso om vem som tar över Allsången
Benjamin Ingrosso om vem som tar över Allsången

Sanna Nielsen har lett det omåttligt populära SVT-programmet Allsång på Skansen i sju år. Nielsen har charmat oss alla med fina låtar, otroliga gäster och en ren allmän härlig stämning under sommarveckorna.

Den gångna säsongen har varit Sannas sista. Hon har valt att gå vidare med andra uppdrag.

Nu är SVT på jakt efter en ny programledare och det är i nuläget oklart vem som tar över. Det har tidigare ryktats om Oscar Zia, Marie Sereneholt eller Benjamin Ingrosso. SVT har lagt munkavel på där de inte har velat uttala sig.

Carin da Silvas uppmaning till SVT – vill ta över Allsång på skansen

SVT har samtidigt stenhårda krav på artisterna. Enligt Expressen får de artister som vill vara med i Allsång på Skansen inte medverka i andra musikprogram som sänds på sommaren förrän de stått på Skansens scen. Detta innebär att till exempel en artist som bokas till finalsändningen inte får medverka i Lotta på Liseberg, då med tanke på att TV4-programmet under många år haft sin säsongsavslutning dagen före Allsången.

Annons

Men huvudfrågan kvarstår:

Vem kommer leda Allsång på Skansen 2023?

Jo, det är fortsatt oklart även om det nu verkar finns en liten öppning.

Ett namn som nyligen har dykt upp från ingenstans är Carin da Silva, 37. Hon slog igenom med dunder och brak i TV4:s succéprogram Let's dance där hon medverkade som professionell dansare i tre säsonger av programmet.

I en intervju med Hänt berättar nu Carin om sina ambitioner att någon gång få leda ett stort tv-program.

– Allsång på Skansen skulle jag tycka var svinkul, i och med att jag sjunger också, så det hade jag tyckt var jätteroligt, det är ju min dröm och mitt mål är liksom att leda ett stort underhållningsprogram, säger hon.

Carin da Silva resonerar vidare:

– Nu gör man ju tv på ett annat sätt, många program går ju på on demand i stället men de här stora som Allsång, Lets Dance, Idol, Melodifestivalen, allt som håller sig i linjär tv. Det skulle vara superkul tycker jag.

Annons