Let's Dance: Suzanne Axell avslöjar hemliga påhoppen

Tobias Bader och Suzanne Axell

Suzanne Axell har fått utstå hemliga påhopp – här är anledningen.

Allt om Suzanne Axell!
Slå på ljud

Suzanne Axell charmade många i årets upplaga av Let's Dance.

Många känner henne från SVT-pansarkryssaren Fråga doktorn, som hon programledde i arton år innan sitt plötsliga avhopp i mars.

I Let's Dance körde hon tango och cha cha tillsammans med danspartnern Tobias Bader – fram tills att paret åkte ur tävlingen för några veckor sedan.

Suzanne Axell berättar – utsätts för hemliga påhopp

Tobias Bader och Suzanne Axell

Tobias Bader och Suzanne Axell har en formidabel kemi i Let's Dance.

Suzanne är född och uppvuxen på Söder i Stockholm. Hon benämner sig själv som en klassisk "söderböna" – och hon har dialekten för att leva upp till detta.

Men alla uppskattar inte Suzannes södermål. Hon har fått flera nedsättande kommentarer om hur hon pratar, avslöjar hon i P4-programmet Jukeboxen.

– Jag är född på Södersjukhuset. Jag förstår inte varför stockholmskan ska hackas på. Jag säger ”knen”, jag säger ”lekare”. Och det får man tugga i sig. Sån är jag, tycker inte att jag ska fjanta mig, jag ska vara mig själv, säger hon till intervjuaren Anne-Lie Rydé.

Det här är något man sett prov på i kommentarsfälten när Let's Dance kommit på tal. Många ser sig nödgade att komma med elaka påhopp om Suzannes dialekt.

– Jag kan tycka att efter alla dessa arton år med Fråga doktorn att jag skulle slippa en och annan sån kommentar. Men de ger sig inte, säger hon.

Samtidigt ska man ha klart för sig att Suzanne var en ohyggligt uppskattad programledare för Fråga doktorn. Det stod klart när hon meddelade att hon skulle sluta och istället ta plats i programmets redaktion, bakom kameran.

Då översköljdes hon av uppskattning och kärlek.

– Jag måste säga, att 99,9 procent av all post jag får är fantastisk och vänlig och omtänksam. Så det där är bara en liten passus. Det kan jag leva med. Jag kommer inte att ändra min dialekt. Inte någonsin, säger Suzanne i Jukeboxen.

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i "Fanny och Alexander"

LÄS MER: Folkkära julvärdarna som försvann ur rutan – det gör de idag

LÄS MER: Lars Lerin berättar – julen han var nära att förlora allt

LÄS MER: Babben Larssons liv med nya kärleken: "Största lyckokänslan"