Lill-Babs okända dotters vädjan om hjälp – söker svar 47 år senare

Lill-Babs okända dotters vädjan om hjälp – söker svar 47 år senare

Lill-Babs dolda dotter Monica Svensson har kommit över en bild hon inte kan släppa. Nu ber hon om all hjälp hon kan få.

Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”
0:53

Efter reklamen: Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”

(0:53)

Slå på ljud

Barbro "Lill-Babs" Svensson var en av våra mest folkkära och framstående artister genom tiderna, men hon var också en mamma till tre döttrar.

Programledaren Kristin Kaspersen och skådespelaren Malin Berghagen gick i sin mammas fotspår och valde ett liv i rampljuset. Men den äldsta i syskonskaran, Monica Svensson, 64, har i alla år stått i skuggan av sina berömda småsystrar.

Okända dottern Monicas val i livet efter Lill-Babs död

Lill-Babs var bara 16 år när hon fick Monica, och den inte alltför stora ålderskillnaden gjorde att de skapade ett alldeles särskilt band till varandra.

– När hon dog förlorade jag inte bara min mamma utan också min bästa vän. Men jag pratar fortfarande med henne varje dag och känner också av hennes närvaro, har Monica tidigare sagt till Hemmets Journal.

Monica har valt sina egen väg att gå i livet och har aldrig känt sig lockad av kändisvärlden. Men i premiäravsnittet av Carina Bergfeldts talkshow var de med alla tre för att prata om sin mammas sista tid i livet, och boken "Vår mamma Lill-Babs" som de skrivit ihop.

Monica Svensson ber om hjälp efter bilden på Lill-Babs

Monicas kärlek till sin mamma har alltså lett till att hon på senare tid börjat synas något mer, och nu ber hon sina följare om hjälp.

Nyligen publicerade hon en bild på Instagram – ett omslagsfoto till ett nummer av "Året runt" från 1975, och på bilden syns Monica, Lill-Babs och hennes föräldrar. Nu undra Monica om det finns någon som har ett hum om vem fotografen bakom bilden kan vara.

Ännu har hennes vädjan inte nått någon framgång – hon avslöjar inte heller varför hon behöver fotografens namn. Kanske är det något som behövs till boken, eller eventuellt till Lill-Babs museet som hon driver, eller så är det väl bara ren nyfikenhet!

Foto: TT

LÄS MER: Galna ryktet! Vem är den mystiska mannen på bilden med Madeleine?

LÄS MER: Bilderna på Pernilla Wahlgren som Christian Bauer inte vill se – mitt i födelsedagsfirandet

LÄS MER: Tittarilska mot TV4 efter bilderna på Magdalena Forsberg: "Omoget, osmakligt, äckligt"