Lill Lindfors i svår sorg – beskedet hon inte ville ha

Lill Lindfors

Lill Lindfors plågas av en svår sorg efter en serie tragiska dödsfall.

Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!
Slå på ljud

Lill Lindfors är en institution inom svenskt nöjesliv. Hon slog igenom redan på 60-talen, när hon jobbade med ikoniska namn som Karl Gerhard och Hasse och Tage, spelade i musikalen West Side Story och gjorde succé på Hamburger Börs tillsammans med Owe Thörnqvist.

Lill Lindfors om sorgen efter dödsfallen

Lill Lindfors

Lill Lindfors har underhållit det svenska folket i över femtio år!

Nu har hon hunnit bli 81 – vilket är svårt att begripa både för oss och för Lill själv. Så här sa hon till Svensk Dam när vi intervjuade henne i samband med 80-årsdagen.

– När någon säger att jag fyller 80 år, då känns det overkligt. Men precis som trädet har jag mina årsringar, sa Lill då.

– Jag är barnet, tonåringen, ungdomen och nu den äldre Lill. Jag har alla åldrarna inom mig och jag älskar det.

Men med åldern kommer också mycket sorg. Lill har förlorat flera sina närmaste vänner och samarbetspartners. Vänner som Magnus Härenstam och Brasse Brännström.

"Det är tungt"

Lill har berättat om sorgen i Sarah Dawn Finers podcast Talk to me.

– Det är tungt tycker jag. Det kom över mig senast häromkvällen när jag satt och pratade med en dotter till en av mina äldsta väninnor som har gått bort, säger Lill enligt sajten Nöjeslivet.

– Brasse var fantastisk att prata idéer med, en väldigt bra bollvägg. Det är så det kommer över mig, när jag tänker ” nu hade jag velat fråga honom om en sak”.

Men en trygg pelare kan Lill fortfarande räkna med, när många fallit bort. Hon och maken Anders Byström har varit gifta i över trettio år. Det krävs dock en stor portion ödmjukhet för att få en relation att hålla så länge.

– När man lär sig att släppa diskussionen och tänka ”är det viktigt för mig att vinna det här kriget eller inte?”. Innan kunde jag vara lite vass när det kom till diskussioner och liksom slänga ifrån mig pilar, men nu är de väl mer bomullstussar isåfall, säger Lill.

LÄS MER: Babben Larssons liv med nya kärleken: "Största lyckokänslan"

LÄS MER: Julvärdarnas okända tragedier: "Slutade fira jul"

LÄS MER: Kungliga älskarinnorna träder fram – avslöjar allt

LÄS MER: Mona Tumbas kärlekskamp: ”Jag förlät Sven för otroheten”