Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lillasyster planerade hemlig kupp i direktsändning – stoppades av SVT

26 feb, 2022, 21:00 
AvIndra Nordemar

Lillasyster planerade att utföra en kupp i direktsända Melodifestivalen, men blev stoppade av SVT.

Annons
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 4!Brand logo
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 4!

Under kvällens fjärde deltävling av Melodifestivalen intog rockbandet Lillasyster scen igen efter en succé med låten ”Pretender” i fjol.

I år är de tillbaka med låten "Till our days are over” i hopp om att få representera Sverige i kommande Eurovision Song Contest.

Men det är mycket som sker både bakom kulisserna och på scen som de flesta troligtvis inte lägger märke till.

Nu avslöjas rockbandets planerade kupper i direktsändning.

Lillasyster stoppades av SVT – hemliga kuppen i Mello

Under förra årets Mello hade rockbandet planerat en kupp mitt i sändning, men när SVT fick nys om deras planer blev de stoppade och tillsagda att inte göra något som inte stod i körschemat.

Det visade sig senare att bandets frontfigur, sångaren Martin Westerstrand hade tänkt fria till sin flickvän, svenska rockartisten Scarlet.

Annons

Men i år stoppades han inte, utan lyckades med sin kärlekskupp tillägnad fästmön. Martin och Scarlet är i dag förlovade och för att visa sin kärlek bar Martin ett alldeles speciellt halsband på scen under kvällen tävling.

Dolda satanistsymbolen på scen – gesten till flickvännen

Runt Martins hals hängde ett uppochnervänt kors med texten "Du är min" på ena sidan och "Satan" på andra.

– Jag har gett det till min tjej en gång, för hon är min satan, säger Martin till Expressen.

Ett kors som är vänt uppochner kallas för Petruskors och kan tolkas som en satanistsymbol, vilket kan vara kontroversiellt i mångas ögon.

Martin har tidigare förklarat hur han ser på satanism – att det är motsatsen till religion. Och att han är en "fullfjädrad satanist".

– Satanister är ateister. De går ett steg längre genom att säga att man är satanist så att man kan få berätta att jag inte ger energi, tid, pengar, vilja, kärlek till någonting som inte finns, till något som uppenbarligen är påhittat till något som stjälper mer än det hjälper.

Kanske var det så att halsbandet bringade tur ändå – Lillasyster lyckades ta sig till semifinal och har därmed en chans att knipa en plats i den stora Mello-finalen!

Foto: TT

Annons