Lögnerna om Sanna Nielsen har eskalerat – kan inte längre bara se på

16 feb, 2023, 16:30 

Sanna Nielsen måste ryta ifrån. Nu har lögnerna spårat ur.

Annons

Till vardags lever sångfågeln Sanna Nielsen ett liv många bara kan drömma om. Tillsammans med sambon Joakim Ramsell och sonen Gibson har hon skaffat sig en drömtillvaro, och får dessutom jobba med det hon älskar mest: musiken.

Men nu har Sanna stött på ett bakslag. Det sprids lögner om henne på sociala medier, och hon vill se till att det får ett stopp.

Sanna Nielsens och Joakims familjelycka: "Vi längtar"
Sanna Nielsens och Joakims familjelycka: "Vi längtar"

Sanna Nielsen sätter ner foten efter lögnerna

Ja, det som drabbat Sanna Nielsen verkar bli allt vanligare. Det hela handlar om bedragare på internet, som utger sig för att vara en känd profil. Målet är ofta att lura intet ont anande fans på pengar, genom att utnyttja den status som kommer med kändisskapet.

Recept.se Nyhetsbrev

Genom fejkade konton på sociala medier hittar de sina offer, och nu har det nått Sanna Nielsen. På sin Instagram väljer hon att dela en bild där hon klargör att hon enbart har ett konto på appen, och att alla andra är fejk:

En skärmdump från Sanna Nielsens Instagram där hon berättar att det skapas fejkkonton i hennes namn

Denna ondsinta metod att luras på blir som sagt alltmer förekommande. Sanna Nielsen är långt ifrån den enda kändisen som måste vädja till sina följare att inte gå på tricket. Casper Janebrink, Niklas Strömstedt och Charlotte Perrelli tillhör några av de som fått sina identiteter utnyttjade på tråkiga samma vis.

Annons

Fredrik Skavlans raseri i direktsändning

Att fiska efter pengar på sociala medier genom kändisar är tyvärr vanligt. Nyligen gästade Fredrik Skavlan och Felix Herngren Efter fem, för att tala ut om sina upplevelser. De har blivit utsatta av en liknande form, men att det sprids fejkade artiklar där de ska ha tipsat om olika sätt att tjäna snabba pengar.

I själva verket har de ingenting med artikeln eller pengaverksamheten att göra, och när någon går på artikeln luras de på stora summor pengar.

– Det var en kvinna som kontaktade mig som hade spenderat tre miljoner kronor på det här. De pengarna ser hon aldrig igen. Det är otroligt sorgligt, berättade en upprörd Skavlan i Efter fem.

Fredrik Skavlan och Felix Herngren gästar Efter fem

Tillsammans med Felix försöker han få stopp på bedragarna en gång för alla, genom att försöka få Facebook att se över sina rutiner, eftersom det är oftast där de dyker upp.

Annons

Väldigt trist för alla inblandade – och förhoppningsvis slipper flera råka ut för samma sak när kändisar väljer att belysa ämnet såhär.

Foto: TT

Annons