Lotta Bromé bryter tystnaden efter anklagelserna – gör comeback i radio

Lotta Bromé bryter tystnaden efter anklagelserna – gör comeback i radio

Eero Hannukainen/TT

SR-profilen Lotta Bromé bryter tystnaden efter anklagelserna – och gör nu en överraskande comeback i radio.

5 saker du inte visste om Lotta Bromé!
0:49

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Lotta Bromé!

(0:49)

Slå på ljud

En välbekant röst kommer tillbaka till radion. Tidigare Sveriges radio-profilen Lotta Bromé har värvats till Mix Mexapol. Hon kommer att leda programmet ”Halv tre med Lotta Bromé” som har premiär den 30 maj.

– Jag har saknat min publik och mina gäster. Det ska bli fantastiskt roligt att möta dem igen. Jag ser massor av möjligheter hos Mix Megapol som är Sveriges största kommersiella radiostation med fantastiskt innehåll och når så många lyssnare över hela landet, säger Lotta Bromé i ett pressmeddelande.

Lotta Bromé var under flera år en av SR:s mest profilerade röster, men lämnande public service i samband med metoo-vågen 2017.

Hon anklagades för maktmissbruk och trakasserier, enligt Aftonbladet. Lotta Bromé berättar nu i intervju med tidningen hur hon mådde efter den tunga tiden.

Lotta Bromé bryter tystnaden efter anklagelserna

– Fruktansvärt. Situationen ledde till att jag till slut var tvungen att lämna allt. Jag hade ju en elvaårig dotter, en sambo och föräldrar… Det gick helt enkelt inte. Det var ingen höjdare att ha fler löpsedlar än Peter Madsen som hade styckmördat en kvinna i en ubåt. Jag tror det är svårt att förklara om man inte har varit utsatt för ett sådant drev. Det är svårt att göra sin röst hörd i det bruset, det var ett extremt medieklimat. Och skvaller och skitsnack räckte långt...

Programledaren berättar att hon kommer ge sin fullständiga bild om vad som hände när hon valde att lämna SR i en kommande bok.

– Precis, och förhoppningsvis kommer den i höst. Jag har försökt att skriva boken under de här åren, men det har gjort så jäkla ont. Jag gick sönder och tvivlade på min identitet. När man är i en situation då man inte känner igen någonting om det som sägs om en eller hur man beskrivs, där man är omgiven av människor som man trodde var ens vänner, och man märker att människor tystnar...

Foto: TT

LÄS MER: Tony Irvings avslöjande om Let's Dance – oron för Aron Anderson i kommande utmaning

LÄS MER: Sanningen om David Hellenius och Peter Magnusson i Masked Singer: "I ärlighetens namn"

LÄS MER: Jenny Strömstedts totalblunder i Nyhetsmorgon - gjorde bort sig totalt