Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engberg lämnat efter lyckliga åren – kändismannen talar ut

21 mar, 2024, 17:30 
Lotta Engberg
Lotta Engberg har tagit ett chockbeslut – och nu träder kändismannen fram med en kommentar.
Annons
Då lämnar Lotta Engberg ”Bingolotto” – har bestämt sigBrand logo
Då lämnar Lotta Engberg ”Bingolotto” – har bestämt sig

Lotta Engberg, 61, har varit i rampljuset i över 35 år och har upprättat mycket under tiden, både privat och jobbmässigt.

Ja, hon har gift sig, skilt sig, fått barn, fått barnbarn och träffat en ny kärlekMikael Sandström, 65. Samtidigt har hon gigat, rattat Bingolotto och sjungit allsång på Liseberg.

Pjuh säger vi bara! Men den senaste tiden har Lotta också börjat lägga om sitt liv – och kommit med ett riktigt chockbesked. Och nu kommenterar kändismannen.

Lotta Engbergs chockbesked – lämnar

I höstas kom pressmeddelandet som fick nöjessverige att tappa hakan – efter 20 år slutar Lotta med Lotta på Liseberg.

Alltså, sommaren som precis passerat blev Lottas sista på Stora scenen på nöjesfältet, efter lyckan hon haft ihop med publiken i alla år. Ett beslut som inte var helt lätt för artisten att ta.

Annons

Som Lotta sa i TV4:s pressmeddelande:

– Att fått dela 20 år med publiken på Liseberg och 15 år på TV4 med en stor allsångspublik hemma i sofforna är den finaste musikaliska gemenskap jag känt. Jag är oerhört tacksam för de här åren. Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort.

Lotta Engberg sjunger allsång på Liseberg
Så här kommer vi inte se Lotta Engberg i år. Foto:Tommy Holl/TT

Så i sommar blir det ingen allsång med Lotta på Liseberg. Däremot blir det annan allsång, med en annan kändis, i Västsverige.

Lasse Kronér, 61, ska nämligen leda allsång vid Tjolöholms slott i norra Halland med andra folkkära artister.

Det nya konceptet heter Lasse på Slottet. Lasse och musikkolleger kommer ta plats på scen varje måndagskväll mellan 1 juli och 5 augusti.

Och när Lasse pratar om det nya projektet med Nöjeslivet kommer faktiskt Lotta på tal. Han har sina egna tankar om artistens beslut.

Kändismannen om Lottas beslut

Lasse säger att Lottas avhopp faktiskt spelat in i hans val att starta upp en egen allsång. Nu finns en efterfrågan som inte riktigt fanns när Lotta körde sina somrar, förklarar han:

Annons

– Om jag hade fått frågan medan Lotta körde, så hade jag varit mer tveksam till att göra det. ”Varför då?” egentligen.

Han pratar också om Lottas beslut som han härleder till hennes familj:

– Att Lotta bestämde sig för att hon hellre vill vara med barnbarnen på somrarna förstår jag absolut, hundra procent. Det finns få som jobbat så mycket som Lotta.

Visst är det härligt att när en dörr stängs för en person kan en annan öppnas för en annan, i detta fall Lasse Kronér. Vi önskar honom stort lycka till med sin allsång!

Foto: TT

Annons