Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engberg om avslutade relationen – som hela Sverige följt: "Mådde inte bra"

03 maj, 2024, 19:15 
Lotta Engberg
Lotta Engberg väljer att berätta om den avslutade relationen – som hela svenska folket fått följa.
Annons
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

Lotta Engberg, 61, har varit i rampljuset i 37 år vilket också innebär att vi fått se henne i olika skeenden av livet.

Ja, från gift, till skild, till gift igen – och skild igen, innan hon till slut hittade kärleken i Mikael Sandström, 65. Och innan dess hann hon välkomna två barn till världen.

Vi har också fått följa Lottas resa från att uppträda i musikgrupper till att helhjärtat satsa på en solokarriär, och här har svåra beslut behövts ta. Särskilt en relation kantades av mörker.

Sorgliga sanningen om relationen

I början av 00-talet var Lotta Engberg, Elisabeth "Bettan" Andreassen, 66, och Kikki Danielsson, 71, kvinnorna på allas läppar.

Ja, som trion Kikki, Bettan och Lotta skördade de framgång efter framgång och uppträde framför fulla hus, inte minst med superhiten Vem e' de' du vill ha.

Men bakom framgången bubblade problem. 2004 lämnade Kikki plötsligt musikgruppen av "personliga skäl". Senare har både hon och Lotta berättat vad som egentligen hände, vilket var att Kikki kämpade med ett alkoholmissbruk.

Annons

– Det var väldigt mörkt, sa Kikki när hon gästade Renées brygga i fjol.

Och i dokumentären Kikki Danielsson – ett porträtt har Lotta sagt så här om den där jobbiga perioden:

– Perioden med Kikki, Bettan & Lotta var till åttio procent bara glädje. Tre tjejer som får samarbeta, och den musikaliska styrkan vi hade tillsammans. Men sen var det kämpigt för Kikki mådde inte bra. Givetvis försökte Bettan och jag hjälpa henne men det är inte lätt att hjälpa när man kanske inte vill bli hjälpt.

Elisabeth Andreassen, Kikki Danielsson och Lotta Engberg med blommor i sina händer
Bettan, Kikki och Lotta 2003 – ett år innan Kikki plötsligt lämnade gruppen. Foto:Karin Törnblom/TT

Lotta Engbergs ord om relationen

Så Lottas och Kikkis arbetsrelation avslutades och när Lotta och Bettan åkte ut på turné i fjol var det utan deras tidigare kompanjon, men Lotta försäkrade media om att de fortfarande var goda vänner.

Annons

Och nu kommer trions relation på tal igen. I en ny intervju med P4 Country ombeds Lotta berätta om glansdagarna med gruppen, varpå hon svarar:

– Ja, då backar vi 21 år tillbaka i tiden, det var ju fantastiska år där tre tjejer som typ kom från samma. Det var lite dansband, lite country, Bettan är mycket country. Vi var de här flickorna som… Vi vann inte "Idol", utan vi var med från början. Lindade kablar, körde bussen, spelade i fyra timmar och fick sova i bussen kan man säga. Så där fanns det en gemensam nämnare och så att vi var tre tjejer. Det var riktigt fräckt.

I dag är Kikki Danielsson nykter sedan många år tillbaka och enligt Lotta ska de alltså fortfarande ha en god relation, även om de inte längre jobbar ihop.

Foto: TTAnnons